woensdag 7 april 2021

Autoweek: Polestar: 'Eerste klimaatneutrale auto in 2030'

Polestar: 'Eerste klimaatneutrale auto in 2030'
Polestar wil alleen nog maar elektrische auto's bouwen, dat was al bekend. Het merk geeft nu aan dat het ook alleen nog maar klimaatneutrale auto's in zijn gamma wil hebben. In 2030 moet de eerste volledig klimaatneutrale auto van het merk van de band lopen.
Lees verder

Ook Chevrolet Silverado krijgt volledig elektrische versie
Dat ook bakbeesten die traditioneel grote achtcilinders onder de kap hebben prima een elektrische versie kunnen krijgen, bewees General Motors al door de nieuwe GMC Hummer alleen als EV op de markt te gaan brengen. Het Amerikaanse concern heeft de elektrosmaak behoorlijk te pakken en kondigt nu ook de komst aan van een elektrische versie van de Silverado.
Lees verder

37 Nederlandse werkgevers: fossielvrij wagenpark in 2025
Een groep van 37 grote Nederlandse werkgevers heeft zich verenigd in de coalitie 'Anders Rijden', met als doel om hun wagenpark per 2025 fossielvrij te hebben.
Lees verder

Caterham Cars gekocht door Japanse VT Holdings
Caterham Cars heeft een nieuwe eigenaar. De Engelse fabrikant van op de Lotus Seven gebaseerde pretmachines is gekocht door het Japanse VT Holdings. VT Holdings is bepaald geen vreemde van Caterham.
Lees verder

Vernieuwde Audi A8 als ellenlange Maybach-concurrent gesnapt
Audi geeft zijn vlaggenschip binnenkort een facelift. De vernieuwde Audi A8 is al eerder in camouflagekostuum opgedoken, maar niet eerder zagen we de vernieuwde A8 in deze wel héél lange vorm. Het heeft er alle schijn van dat Audi met deze extra lange versie zijn pijlen richt op auto's als de Mercedes-Maybach S-klasse.
Lees verder