donderdag 22 april 2021

Autoweek: Verkeerscoalitie: 'Te veel doden, investering nodig'

Verkeerscoalitie: 'Te veel doden, investering nodig'
Een volgend kabinet moet miljarden euro's investeren om de verkeersveiligheid te verbeteren, nu het aantal verkeersdoden en -gewonden onverminderd groot blijft. Die oproep wordt donderdag gedaan door de Verkeersveiligheidscoalitie, bestaande uit verkeersorganisaties en kennisinstituten.
Lees verder

Nieuwe Skoda Fabia geschetst
Vooruitlopend op de officiële onthulling van de Skoda Fabia, die komende maand plaatsvindt, laat het merk alvast enkele schetsen van de B-segmenter zien. De ontwerptekeningen leveren echter geen grote verrassingen op. De Fabia wordt een slag groter dan zijn voorganger en krijgt enkele stijlkenmerken van huidige Skoda's mee.
Lees verder

Renault noteert lichte verkoopstijging in eerste kwartaal
Groupe Renault, waar ook onder meer Dacia en Lada onder vallen, verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar iets meer auto's dan vorig jaar. Het Franse concern profiteerde daarbij vooral van de stijgende verkoop van Dacia en de toegenomen vraag naar bestelauto's. De verkoop van de personenauto's van Renault nam wel af.
Lees verder

Nieuwe Honda HR-V nu voor Europa
Eerder dit jaar gaf Honda al mondjesmaat informatie vrij van de nieuwe HR-V. Nu is de voor de Europese en dus ook Nederlandse markt bestemde versie van Honda's nieuwe nieuwe compacte cross-over daadwerkelijk op het podium getild.
Lees verder

Mercedes-AMG GT 4-Door deels elektrisch onderweg
Mercedes-AMG stoomt de 4-Door Coupé klaar voor de volgende ronde. Nu komt-ie voorbijrijden in een bijzondere kleurstelling en dat is niet het enige dat verraadt dat we hier een speciale versie voor onze neus hebben.
Lees verder