Doorgaan naar hoofdcontent

Granuliet in ‘Over de Maas’ veilig

Granuliet in 'Over de Maas' veilig
Granuliet in Over de Maas heeft geen negatieve effecten voor mens en milieu. Dat bevestigt nieuw onderzoek van onafhankelijk onderzoeksbureau Arcadis. Het onderzoek was opgezet om resterende vragen te beantwoorden en zorgen en onrust over granuliet weg te nemen. Er zijn onder meer monsters genomen van het toegepaste granuliet en  het grond – en oppervlaktewater. Staatssecretaris Van Veldhoven heeft het onderzoek zojuist naar de Tweede Kamer gestuurd.
Lees verder

Afspraken voor schone en stille taxi's
Alle taxi's in Nederland schoon en stil in 2030. En vanaf 2025 in de grote steden. Over die ambitie maakt staatssecretaris Van Veldhoven vandaag afspraken met zes grote steden en diverse partijen uit de taxisector. Met deze heldere ambitie komt er duidelijkheid voor taxiondernemers, die hierdoor de komende jaren gericht kunnen investeren in schone en stille taxi's. En het geeft verdere invulling aan de afspraak uit het Klimaatakkoord om transport te verduurzamen. De afspraken worden de komende tijd verder uitgewerkt.
Lees verder

Minister Van Nieuwenhuizen spreekt tijdens klimaattop president Biden
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) neemt vandaag deel aan de Leaders Summit on Climate. De top is een initiatief van de Amerikaanse president Joe Biden en de minister levert een bijdrage aan de ministeriële break-out sessie over Adaptation and Resilience, voorgezeten door US Secretary of State for Agriculture Tom Vilsack.
Lees verder

Vervolg schoonmaakoperatie EMK-terrein
Er is overeenstemming tussen de bestuurlijke partners over het vervolg van de hersanering van het voormalige industrieterrein van de Exploitatie Maatschappij Krimpen (EMK). Dat schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Tweede Kamer. De bodem van het EMK-terrein is ernstig vervuild door industriële activiteiten in de jaren '70. Het terrein wordt als het aan het ministerie, de provincie Zuid-Holland, de gemeente Krimpen aan den IJssel en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard ligt, zoveel mogelijk schoongemaakt en geschikt gemaakt als bedrijventerrein. De voorkeursvariant voor de schoonmaakoperatie waar overeenstemming over is, wordt nu eerst nader uitgewerkt. In juni volgt daarover een besluit. Vervolgens wordt een definitief saneringsplan opgesteld waar het bevoegd gezag, Milieudienst Rijnmond, goedkeuring op moet geven.
Lees verder