Doorgaan naar hoofdcontent

Wegverbreding A2 Het Vonderen – Kerensheide gaat definitief door

Wegverbreding A2 Het Vonderen – Kerensheide gaat definitief door
De verbreding van de A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide gaat door. Nagenoeg alle bezwaren zijn vandaag door de Raad van State ongegrond verklaard. De aanbesteding en voorbereiding van de uitvoering kunnen nu onverminderd door. De realisatie van de verbreding A2 gaat volgens planning in 2022 van start en wordt uiterlijk 2027 opgeleverd.
Lees verder

Coronasteun openbaar vervoer verlengd
Het openbaar vervoer zal ook in het vierde kwartaal financiële steun krijgen van de Rijksoverheid om treinen, bussen, metro's en trams te laten rijden tijdens de coronacrisis. In februari maakte het kabinet bekend dat de ov-sector tot en met september op financiële steun van het Rijk kon rekenen. De regeling is nu doorgetrokken voor heel 2021.
Lees verder

Reisbranche en kabinet organiseren tweede proefreis naar Gran Canaria
De reisbranche en het kabinet organiseren begin mei een tweede proefreis naar het Spaanse Gran Canaria. Samen met de bevindingen van de eerste proefreis naar Rhodos moet die leren onder welke voorwaarden mensen straks weer veilig en verantwoord op vakantie kunnen.
Lees verder

Van Veldhoven: deel afspraken uit Green Deal moeten wereldwijd gaan gelden
De afspraken over het verplichte hergebruik van materialen, die zijn gemaakt in de Europese Green Deal, zouden wereldwijd moeten gaan gelden. Dat levert een aanzienlijke besparing op van de uitstoot van CO2  en voorkomt dat plasticafval in het milieu terecht komt. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) doet die oproep vandaag op het World Circular Economy Forum plus climate: een tweedaagse internationale topconferentie over circulaire economie en klimaat. Nederland organiseert de online conferentie, om wereldwijd meer aandacht te vragen voor het belang van een circulaire economie en het klimaat.
Lees verder