donderdag 6 mei 2021

Autoweek: 'Bekeuring door scanauto mogelijk in strijd met privacywet'

'Bekeuring door scanauto mogelijk in strijd met privacywet'
De bekeuringen die de gemeente Amsterdam uitschrijft door middel van een scanauto zijn mogelijk in strijd met de privacywet. Dat stelt Parkeerwekker, het bedrijf achter een app die je moet behoeden voor dergelijke bekeuringen, na een onderzoek.
Lees verder

Citroën C3 van huidige generatie bereikt mijlpaal
Citroën viert feest: het heeft de miljoenste C3 in elkaar gezet. De compacte Fransman bereikte deze mijlpaal in 19 jaar tijd.
Lees verder

Chinese fabrikant NIO zet voet aan de grond in Noorwegen
Noorwegen is voor Chinese fabrikanten van elektrische auto's de toegangspoort tot Europa. Merken als Xpeng en BYD verkopen er al hun elektrische waren en het Chinese NIO is de volgende fabrikant van elektrische auto's die voet aan wal zet in Noorwegen.
Lees verder

Stellantis: 'Hulp van Tesla niet langer nodig'
Stellantis de Europese CO2-norm voor 2021 op eigen kracht te kunnen behalen. De voorgaande jaren moest FCA nog 'CO2-credits' inkopen bij Tesla.
Lees verder

Volkswagen Type 3 Variant (1972) - In het Wild
Volkswagens als de Kever, Karmann Ghia en de T1- en T2-busjes klassiekers die je op zonnige dagen nog zo nu en dan tegen het lijf loopt. Dankzij AutoWeek-lezer Arjan van den Berg staat vandaag een andere luchtgekoelde Volkswagen in de spotlights van In het Wild. Wat te denken van deze Volkswagen Type 3 1600 Variant?
Lees verder