woensdag 5 mei 2021

Autoweek: Renault 9 (1986) - In het Wild

Renault 9 (1986) - In het Wild
De ene auto wordt lang gekoesterd vanwege z'n vermogen of uitvoering, een andere vanwege z'n iconische status en weer een andere omdat het een lust voor het oog is. Deze Renault 9 zet bij al die zaken geen vinkjes. Toch is-ie er nog en dat is heel leuk, want zeldzaam is zo'n 9 inmiddels absoluut! Een leuke spot, waarvoor we AutoWeek-lezer Arjan van den Berg hartelijk danken.
Lees verder

Nieuwe Skoda Fabia: ruimer en slimmer
Het Fabia-avontuur dat in 1999 startte is toe aan een nieuw hoofdstuk. Dit is de compleet nieuwe Skoda Fabia van de vierde generatie, een auto die in elke richting een stukje groeit ten opzichte van het huidige model. De nieuwe Skoda Fabia is dankzij de overstap naar het MQB A0-platform meer Polo dan hij in lange tijd is geweest. Vanaf november staat de nieuwe Fabia bij de Nederlandse dealers.
Lees verder

Fiat's nieuwe compacte cross-over zoekt een naam
Fiat heeft een splinternieuwe compacte cross-over aan autoland voorgesteld.  De kleine SUV-achtige heeft nog geen naam, maar introduceert volgens Fiat wel een compleet nieuw platform.
Lees verder

Nissan verkoopt belang in Daimler
Nissan wil zijn belang in Daimler verkopen. De aandelen hebben een waarde van bij elkaar zo'n €1,2 miljard. Alliantiegenoot Renault verkocht eerder ook al zijn aandelen Daimler.
Lees verder

Test: Volkswagen ID.4
Als Volkswagen met een op zichzelf staand, relatief betaalbaar elektrisch model op de markt komt, is dat best groot nieuws. Toch viel die ID.3 – want daar hebben we het over – bij velen wel een klein beetje tegen. Is de grotere ID.4 dan misschien de auto die de ID.3 had moeten zijn?
Lees verder