maandag 24 mei 2021

Autoweek: Voorwielaandrijving: een eeuw geleden was het er al

Voorwielaandrijving: een eeuw geleden was het er al
Met voortschrijdend technisch inzicht zijn we in de loop der jaren steeds beter in staat om complexe systemen beter te beheersen. Desalniettemin vindt veel moderne techniek z'n wortels in het verleden, zo ook voorwielaandrijving.
Lees verder

Kimera Automobili EVO37: Lancia Rally 037 in modern jasje
'Als Lancia zelf alleen nog maar Ypsilons voor Italië wil bouwen, moeten wij de rest maar doen'. Dat is althans wat men lijkt te denken bij Kimera Automobili, want deze Kimera Automobili EVO37 is een rechtstreeks eerbetoon aan de Lancia Rally 037.
Lees verder

Ford belicht goedkopere Ford F-150 Lightning 'Pro'
Na de presentatie van de elektrische Ford F-150 Lightning vorige week pakt Ford door met de F-150 Lightning Pro. Dit is de commerciële versie, waarvoor de al eerder genoemde basisprijs geldt.
Lees verder

Hoe de Volkswagen Golf Country flopte
De nuchtere carrosserie van de vijfdeurs Volkswagen Golf in combinatie met 4x4-techniek van een Oostenrijkse specialist: de Golf Country was een cross-over, lang voordat dit woord werd uitgevonden. Slechts 7.735 exemplaren vonden hun weg naar een koper.
Lees verder

Test: Ferrari Portofino M
Ferrari heeft voor het eerst in lange tijd de letter M voor Modificada van stal gehaald. We zagen hem eerder op de 456 en de 575. Verbetering, of in plat Nederlands: een facelift. De coupé-cabriolet kreeg veel techniek van de Ferrari Roma, maar rijdt toch merkbaar anders, zo ontdekte Roy.
Lees verder