woensdag 23 juni 2021

Autofans: MG Marvel R Electric: alle details! (2021)

AUTOFANS
MG Marvel R Electric: alle details! (2021)
Taal Nederlands De Chinese constructeur MG heeft meer informatie vrijgegeven over de Marvel R. Veel meer. Zo begint de elektrische SUV vanaf 40.000 euro, geraakt hij vlot 400 kilometer ver en komt er een versie met drie elektromotoren.
Lees verder

Volvo plant eigen Europese gigafactory voor batterijen
Taal Nederlands De Volvo-groep en de Zweedse batterijproducent Northvolt slaan de handen in elkaar. In eerste instantie komt er een gemeenschappelijk onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in thuisland Zweden, later volgt er nog een 'gigafactory' voor de productie van batterijen. Maar waar in Europa die komt, is nog niet bekend.
Lees verder

Officieel: Peugeot 308 SW is Franse middenvinger naar crossover (2021)
Taal Nederlands Compacte stationwagens, ze zijn anno 2021 op één hand te tellen. Met dank aan de crossover. Peugeot gaat tegen de stroom in met de 308 SW, een scherpgelijnde, ruime stationwagen die desgewenst te krijgen valt met een 225 pk sterke plug-inaandrijving. Je moet het de Fransen geven...
Lees verder

Nederlandse Nedcar gaat EV's bouwen voor automerk Canoo
Taal Nederlands Het Amerikaanse Canoo, dat samen met Hyundai en Kia werkt aan elektrische platformen, zal op Nederlandse bodem een compact minibusje gaan bouwen met een elektrische aandrijflijn. VDL Nedcar zou daarvoor tot 2028 een contract aangaan met Canoo.
Lees verder

Officieel: Porsche 911 GTS is sweetspot (2021)
Taal Nederlands Twaalf jaar geleden lanceerde Porsche een GTS-derivaat van haar 911 en al twaalf jaar lang is de 911 GTS stiekem dé 911 om te hebben. De nieuwe generatie is hier. Met meer pk's dan ooit, desgewenst met achter of vierwielaandrijving én met drie keuzes voor het dak. Van Cabrio over Targa tot Coupé.
Lees verder