donderdag 17 juni 2021

Autoweek: Eerste volledig elektrische Lincoln komt in 2022

Eerste volledig elektrische Lincoln komt in 2022
In de Amerikaanse premiumhoek van autoland slaat de elektrificatie ook stevig om zich heen. GM's Cadillac heeft grote plannen, maar Fords Lincoln zit ook niet stil. Het merk wil rond z'n 100e verjaardag het eerste volledig elektrische model laten zien.
Lees verder

Weblog: Linkse auto's - Weblog
"Linkse auto's bestaan eigenlijk niet meer", verwoordde mijn medewandelaar mijn gevoelens. Links zou trouwens een onvolledige typering zijn. Het Kangoo-profiel is incompleet zonder de kwalificaties vriendelijk, ingetogen en nuchter – niet toevallig allemaal woorden uit een andere tijd. Wij zien onszelf tegenwoordig als sportief, exuberant, emotioneel, dynamisch. Die eigenschappen verwachten we ook van onze auto's, en die zien er dus nogal anders uit dan toen. Niet langer lief maar stoer en ...
Lees verder

Toyota vindt het 'te vroeg' voor totale EV-focus
Toyota begint rap uit te groeien tot de meest terughoudende grote autobouwer als het gaat om de EV-transitie. Het merk houdt vol dat er de komende jaren veel ruimte blijft voor niet-elektrische nieuwkomers.
Lees verder

Autoverkoop EU groeit, maar nog niet op oud niveau
De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie ligt ook in mei ver boven het niveau van dezelfde maand een jaar eerder. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA was op jaarbasis sprake van een verkoopplus van dik 53 procent.
Lees verder

Dieselprijs nu ook naar nieuw record
De recordprijs van een liter benzine sneuvelde sinds mei al meermaals en ligt nu bijna dagelijks hoger dan ooit. Donderdag ging ook diesel naar een record.
Lees verder