woensdag 16 juni 2021

Autoweek: Ferrari SF90 Assetto Fiorano - Test

Ferrari SF90 Assetto Fiorano - Test
Ferrari noemt het zelf geen hypercar, maar qua prestaties overtreft de SF90 de exclusieve LaFerrari. En omdat de SF90 niet in beperkte oplage maar in serieproductie wordt gebouwd, is hij bovendien een stuk milder geprijsd. Op Ferrari's testbaan in Fiorano kregen we de kans om deze 1.000 pk sterke, vierwielaangedreven plug-in hybride aan de tand te voelen in de speciaal voor circuitgebruik afgestemde Assetto Fiorano-uitvoering.
Lees verder

Nieuwe BMW 7-serie klein stapje dichterbij
De nieuwe BMW 7-serie zit er later dit jaar aan te komen. Prototypes van zowel de 7-serie als de elektrische i7 zijn reeds meerdere malen gesignaleerd, maar bij dit prototype pulkte BMW een deel van de camouflage aan de voorkant weg.
Lees verder

Test: Fiat 500e
Fiat heeft lang op zich laten wachten als het gaat om elektrisch rijden, maar de gloednieuwe Fiat 500 komt er enkel als EV en blijkt meteen een forse verbetering ten opzichte van de benzinevariant die hij opvolgt.
Lees verder

'Alleen Volkswagen en Volvo goed op weg naar Europees EV-doel'
Van de grote actieve autobouwers zijn alleen Volkswagen en Volvo goed op weg om hun ambitieuze elektrificatiedoelen te halen. Dat stelt de European Federation for Transport and Environment (T&E). Andere merken hebben ook elektrificatieplannen, maar die zijn volgens het onderzoek niet concreet  of haalbaar genoeg.
Lees verder

3.900 minder verkeersdoden dankzij corona
Het coronavirus heeft tot dusver eigenlijk alleen maar voor een flinke hoop ellende gezorgd, maar toch is er ook een klein lichtpuntje waar te nemen: in Europa vielen vorig jaar namelijk 3.900 minder verkeersdoden dan in 2019. Volgens de European Transport Safety Council (ETSC) is de afname hoogstwaarschijnlijk toe te schrijven aan de reisbeperkingen van de afgelopen tijd.
Lees verder