dinsdag 8 juni 2021

Autoweek: 'Mercedes verkoopt veel eigen dealers in Europa'

'Mercedes verkoopt veel eigen dealers in Europa'
Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, zou van plan zijn om een groot aantal Europese dealers te verkopen om geld vrij te maken.
Lees verder

Ford Maverick is nieuwe compacte pick-up
Met pick-ups doe je in de Verenigde Staten goede zaken en dus kun je er als autofabrikant niet genoeg van in je line-up hebben. Pick-ups die een maatje kleiner zijn dan de reeds bekende modellen, lijken in opmars. Ford haakt daar met een nieuwe kleinere en op meerdere vlakken meer toegankelijke pick-upbroer van de Ranger slim op in. Dit is de Ford Maverick!
Lees verder

'EV's mogen steeds vaker niet in parkeergarage'
Elektrische auto's mogen steeds vaker niet in de parkeergarage onder een appartementencomplex worden geparkeerd, meldt het AD. Angst voor hardnekkige branden wordt als reden aangevoerd.
Lees verder

Daimler-topman optimistisch over auto-industrie
De baas van Mercedes-moederbedrijf Daimler kijkt positief vooruit. Volgens topman Ola Källenius is het optimisme in de sector aanhoudend positief en dit zal volgens hem zeker tot begin volgend jaar zo zijn, meldde hij in een dinsdag gepubliceerd artikel in Automotive News Europe.
Lees verder

VS willen meer zekerheid bij metalen voor elektrische auto's
De Amerikaanse regering wil meer zekerheid hebben bij de levering van grondstoffen voor de accu's van elektrische auto's. Nu is China nog een van de belangrijkste leveranciers van die grondstoffen voor deze EV's. Het Witte Huis wil die afhankelijkheid verminderen en bijvoorbeeld meer inzetten op binnenlandse productie.
Lees verder