maandag 14 juni 2021

Autoweek: Volkswagen Multivan: de voorgangers

Volkswagen Multivan: de voorgangers
Met de nieuwe Volkswagen Multivan zet Volkswagen een verrassende stap door weer met een ouderwetse, op zichzelf staande personenbus te komen. Dat maakt de auto eigenlijk een MPV, waardoor we de voorgangers van deze auto op twee sporen moeten zoeken.
Lees verder

De opkomst en ondergang van Tucker - De Vluchtstrook
De Amerikaan Preston Tucker was een ondernemer in hart en nieren. Na de oorlog kwam hij in 1948 op de markt met de Tucker 48, een sedan die een behoorlijke lijst met innovaties naar de openbare weg moest brengen. Helaas liep dat allemaal net even anders...
Lees verder

Maserati Nettuno - zo werkt nieuwe V6 met voorkamerinjectie
De dagen van de verbrandingsmotor lijken geteld. Zelfs bij supersportwagens krijgt de elektromotor steeds meer voet tussen de deur. Maarrr ... als de nood het hoogst is, is de redding nabij. De auto-industrie blijft technologie ontwikkelen waarmee het afscheid van de benzinemotor afgewend kan worden, of op z'n minst uitgesteld. Gelukkig maar. Dit keer is het Maserati dat met Formule 1-technologie de ontsteking naar een hoger plan tilt voor meer prestaties, zonder met de regelgeving in de knoop ...
Lees verder

'Lamborghini dit jaar bijna uitverkocht'
Tegen alle verwachtingen in zorgt de coronapandemie vaak niet voor minder, maar juist meer vraag naar consumentengoederen. Onder die goederen vinden we ook de auto's van Lamborghini, dat naar eigen zeggen voor tot zeker november orders heeft staan.
Lees verder

Nieuwe Maserati GranTurismo schiet voorbij
Maserati leidt de volledig nieuwe GranTurismo (en GranCabrio) door het laatste ontwikkelingsstadium. Later dit jaar gaat het doek eraf, maar Maserati laat de GranTurismo nu zelf alvast zien.
Lees verder