Doorgaan naar hoofdcontent

Landen slaan handen ineen voor beter toezicht op inzet van biobrandstof

Landen slaan handen ineen voor beter toezicht op inzet van biobrandstof
Vijf Europese lidstaten gaan samen aan de slag voor beter toezicht op de inzet van biobrandstof. Nu de sector groeit is dat noodzakelijk om de duurzaamheid van biobrandstof te borgen. Een coalitie van België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Nederland constateert dat Europese samenwerking daarvoor nodig is. De landen roepen eurocommissarissen Frans Timmermans en Kadri Simson daarom vandaag op snel werk te maken van beter toezicht en handhaving op Europees niveau.
Lees verder

Helmplicht voor alle snorfietsers
Alle snorfietsers moeten vanaf 1 juli 2022 verplicht een helm dragen. De verwachting is dat hiermee het aantal verkeersdoden en –gewonden onder snorfietsers omlaag gaat. De ministerraad heeft er mee ingestemd dat minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dit voorstel aan de Tweede Kamer zendt.
Lees verder

Kabinet spant zich in voor vergoeding van coronatest voor reizigers naar het buitenland in juli en augustus
Het kabinet spant zich op verzoek van de Tweede Kamer in om de kosten van coronatesten voor reizigers die vanuit Nederland naar het buitenland vertrekken, in de maanden juli en augustus volledig te vergoeden. De vergoeding is bedoeld voor mensen die niet (volledig) gevaccineerd zijn en zich deze zomer voorafgaand aan hun reis laten testen om daarmee een Europees digitaal Covid certificaat te verkrijgen. Met dit certificaat is het mogelijk om binnen Europa te reizen. Het kabinet waarschuwt wel dat aan de uitvoering ook stevige risico's zitten.
Lees verder

Vergeet je Bob afspraak niet nu de restaurants en kroegen weer open gaan
Vandaag is de BOB-campagne weer van start gegaan, met als doel om automobilisten aan te moedigen om niet met alcohol op achter het stuur te kruipen. Juist nu de meeste locaties weer opengaan, waaronder restaurants en cafés, is dit het juiste moment om Nederlanders eraan te herinneren dat alcohol en verkeer niet samengaan.
Lees verder