woensdag 30 juni 2021

Mercedes-Benz 500 SEC Cabriolet (1983) - In het Wild

AUTOWEEK
Mercedes-Benz 500 SEC Cabriolet (1983) - In het Wild
De Mercedes-Benz S-klasse W126 is ondanks z'n leeftijd misschien niet 100 procent 'In het Wild'-waardig. Voor deze bijzondere tot cabriolet omgebouwde 500 SEC maken we echter graag een uitzondering.
Lees verder

Test: Cupra Formentor VZ e-Hybrid
We rijden bij Seat's sportieve spin-off Cupra met de plug-in hybride Formentor. Waar een cross-over al hinkt op twee gedachten doet een plug-in hybride aandrijflijn dat ook. Kan het kwartje nog wel de goede kant op vallen?
Lees verder

Weblog: Waarom EV's een eigen milieulabel verdienen
Bij een koelkast laat het energielabel zien hoe zuinig het ding met energie omgaat. In de milieulabelsystematiek voor auto's was tot nu toe relatieve zuinigheid de clou, ofwel het verbruik ten opzichte van concurrenten in dezelfde klasse. Hoe gunstiger zich dat van het gemiddelde onderscheidde, des te groener het label. Fair enough, al kon je je afvragen of die strategie in het elektrotijdperk nog zin had. Meer stekkerauto's drukken in elke klasse het emissiegemiddelde, waardoor het ook voor ...
Lees verder

Benzineprijs lokaal boven de 2 euro per liter
De benzineprijs schiet hier en daar door de 2 euro per liter. Daarmee doorbreekt de prijs een historische barrière. Vooral langs de snelweg is het raak, niet zelden vooral in de avond- en nachturen.
Lees verder

Porsche Cayenne Turbo GT is afgetrainde rangetopper
Porsche stuurde de Cayenne Turbo Coupé naar de sportschool. Het resultaat? De Cayenne Turbo GT, een afgetrainde rangetopper met 640 pk.
Lees verder