zondag 11 juli 2021

Mercedes-Benz C-klasse - Back to Basics

AUTOWEEK
Mercedes-Benz C-klasse - Back to Basics
De C-klasse is met afstand het bestverkochte model van Mercedes-Benz in Nederland. Sinds 1993 zijn er in ons land 115.526 exemplaren van verkocht. Nu is er een nieuwe, waar we onlangs al een blokje mee om konden. Dat was een C 180 Luxury Line. Wat je krijgt als je niks aanvinkt op de optielijst en direct op 'bestellen' klikt, zoeken we nu uit.
Lees verder

Hoe de Willys Jeep eerst landen veroverde en nu harten
Tachtig jaar geleden begon in Toledo, in de Amerikaanse staat Ohio, de productie van de oer-Jeep. Het model veroverde Europa, létterlijk. De Willys Jeep is niet alleen een oorlogsheld, hij heeft door de jaren heen ook heel wat harten veroverd. Dat doet hij tot de dag van vandaag.
Lees verder

Weblog: Project Charade – Oude liefde #3
Te goedkoop om me zorgen over te maken en te nietszeggend om ook maar over na te denken. Dat zijn in het kort de eisen die ik stel aan auto nummer drie in het huishouden, die weinig meer is dan een logistieke hulp. Hoe minder geld en tijd zo'n 'bij-hok' kost, hoe beter. Wat dat betreft ging het vanaf dag één mis bij de Charade, die ik doelbewust kocht mét een ellenlange 'to-do-lijst'. Ter herinnering: ik kocht mijn 'jeugdheld', een Daihatsu Charade Sedan, voor niet meer dan 275 euro. Daar ...
Lees verder

Lexus broedt op waterstofauto
Bij de onthulling van de tweede generatie Lexus NX raken we in gesprek met Spiros Fotinos, die de scepter zwaait over de Europese operaties van Lexus. Waarom is Lexus ineens wél in voor een plug-in hybride? En komt er ooit een brandstofcel-Lexus?
Lees verder

De eerste auto met adaptieve cruisecontrol - De Vluchtstrook
De aanwezigheid van adaptieve cruise control is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Zelfs op de meeste B-segmenters is het systeem optioneel verkrijgbaar. De automatisch afremmende cruise control is er echter nog niet heel lang. Mitsubishi was halverwege de jaren '90 de eerste fabrikant die de technologie naar het productiestadium loodste.
Lees verder