maandag 19 juli 2021

Mini viert feest met JCW Anniversary Edition

AUTOWEEK
Mini viert feest met JCW Anniversary Edition
Mini heeft iets te vieren. Het is dit jaar namelijk 60 jaar geleden dat de Brit John Cooper betrokken raakte bij het merk. Als eerbetoon aan hem komt Mini nu met de John Cooper Works Anniversary Edition, die een aantal kenmerkende stijlelementen bevat.
Lees verder

Solar Team Twente onthult nieuwe zonneauto
Het Solar Team Twente bouwde zijn negende zonneauto: de RED Horizon. Met de pijlvormige driewieler doet het team mee aan de Solar Challenge Morocco, die dit najaar plaatsvindt.
Lees verder

Lightyear gaat One produceren in Finland
De Nederlandse zonneauto-startup Lightyear gaat zijn eerste model, de One, produceren in Finland. Daarvoor werkt het bedrijf samen met Valmet Automotive. Vanaf volgend jaar moet de productie van start gaan.
Lees verder

Helpers Carlos Ghosn veroordeeld in Japan
De Amerikaanse vader en zoon die Carlos Ghosn hielpen met zijn ontsnapping uit Japan zijn in datzelfde land berecht. Vader Michael Taylor kreeg twee jar cel, zijn zoon Peter moet voor 20 maanden de gevangenis in. Toch vallen de straffen lager uit dan geëist.
Lees verder

Vijf occasions met vijfcilinder voor minder dan 10 mille
Audi trok vandaag het doek van de nieuwe RS3 en RS3 Limousine, twee geweldenaars met een vijfcilinder turbo onder de kap. Vandaag de dag is Audi de enige fabrikant die deze krachtbron nog nieuw levert, maar ooit was dat wel anders. De occasionmarkt biedt gelukkig mogelijkheden voor wie de RS3 budgettair gezien te hoog gegrepen is, maar wel een vijfcilinder met karakteristieke roffel onder de kap wil hebben.
Lees verder