vrijdag 2 juli 2021

Occasionverkoop 9 procent in de plus

AUTOWEEK
Occasionverkoop 9 procent in de plus
De vraag naar tweedehands personenauto's blijft toenemen. In juni zijn een recordaantal occasions verkocht en ook over het eerste halfjaar van 2021 gemeten heeft de occasionverkoop een record gebroken. Dat blijkt uit cijfers van Bovag en RDC.
Lees verder

Volvo geeft nieuwe modellen andere naam
Volvo houdt deze week de gemoederen aardig bezig. Nu komt er opnieuw iets bijzonders naar buiten: het merk stapt - in ieder geval voor een deel - van de traditionele naamgeving voor z'n modellen af.
Lees verder

Duitsland telt bijna 1 miljoen 'Elektroautos', máár...
Volgens de Duitse minister van Economische zaken Peter Altmaier heeft Duitsland het doel van één miljoen elektrische auto's bijna gehaald. Daar moet echter wel een stevige kanttekening bij worden geplaatst.
Lees verder

Canada stopt met verbrandingsmotor in 2035
Canada sluit zich aan in de lange rij van landen, staten en steden die met een verkoopverbod voor auto's met een verbrandingsmotor komen. In Canada moeten alle nieuwe auto's in 2035 elektrisch zijn.
Lees verder

Test: Range Rover D350
De diesel is op zijn retour, maar in een mastodont als de Range Rover nog wel op zijn plek. Land Rover vervangt de jarenlang toegepaste V6- en V8-diesels door één blok met twee verschillende vermogens en keert daarmee terug naar de zes-in-lijn. Met mild-hybrid-techniek, want het milieu telt tenslotte ook een beetje mee, nietwaar?
Lees verder