dinsdag 6 juli 2021

Officieel: Bugatti en Rimac samen één bedrijf

AUTOWEEK
Officieel: Bugatti en Rimac samen één bedrijf
De kogel is door de kerk: Bugatti is niet langer volledig meer in handen van de Volkswagen Groep. Samen met het Kroatische Rimac vormt het een nieuw bedrijf dat luistert naar de naam Bugatti Rimac. Rimac-CEO Mate Rimac wordt de nieuwe topman van de nieuwe joint-venture.
Lees verder

BMW 2-serie Coupé opnieuw in beeld
Gisteren dook een eerste gelekte foto van de nieuwe BMW 2-serie Coupé op en helaas voor BMW is er nu nieuwe set platen van z'n nieuwe compacte coupé op internet verschenen. Lang hoef je niet meer op de complete auto te wachten, die volgt namelijk later deze week.
Lees verder

Wie is Mate Rimac, de oprichter van Rimac?
Het nieuw wonderkind uit de autowereld woont in Kroatië. Daar bouwt Mate Rimac auto's en elektrische aandrijflijnen met een bizar vermogen.
Lees verder

ACEA: 'Sterk verband tussen aandeel EV's en rijkdom land'
De ACEA, de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie, trapt enigszins een open deur in: hoe sterk de vertegenwoordiging van (deels) elektrische auto's in een land is, houdt sterk verband met het BBP van dat land.
Lees verder

Nieuwe Kia Sportage in verlengde vorm
De nieuwe Kia Sportage is de eerste in z'n bloedlijn die zowel een variant met een korte als met lange wielbasis beschikbaar komt. In Europa krijgen we de korte variant. Kia heeft vandaag meer informatie vrijgegeven over de langere versie. Hoewel die versie onder meer in thuisland Zuid-Korea wordt verkocht, is de nieuwe informatie toch interessant.
Lees verder