woensdag 7 juli 2021

Renault Frendzy - Terugblik

AUTOWEEK
Renault Frendzy - Terugblik
Vandaag precies tien jaar geleden presenteerde Renault een guitige conceptauto; de Frendzy. Die bood een futuristische vooruitblik op zaken die nu heel gewoon zijn.
Lees verder

Chinese Ford Ecosport lookalike gefacelift
De tijd dat er bijna wekelijks een Chinese kopie van een reeds bestaande auto werd gepresenteerd, liggen gelukkig al ver achter ons. Zo nu en dan komt er een Chinees model voorbij dat toch duidelijk geïnspireerd is op een auto die al jaren bestaat. De BYD Yuan is daar een voorbeeld van. Die compacte cross-over is nu voor de tweede keer gefacelift.
Lees verder

Euro NCAP crasht Opel Mokka en Renault Kangoo
Euro NCAP heeft weer een reeks splinternieuwe auto's in de kiem gesmoord. De Renault Kangoo en Opel Mokka houden er niet de maximale score aan over. De Mercedes-Benz EQA én GLA wel, net als de Cupra Leon.
Lees verder

Test: Peugeot 508 SW PSE
Volgens het oude gezegde is het kiezen óf delen. Toch denkt Peugeot met de nieuwe 508 SW PSE dat het best allebei kan. Volgens de makers is de auto ruim, zuinig, comfortabel en ook nog eens echt sportief. En duur, waarmee het een directe concurrent wordt van de Duitse premium-stationwagons.
Lees verder

Nieuwe Ford Transit/Tourneo Connect is aangepaste Caddy
Ford werkt achter de schermen hard aan een nieuwe generatie van de Tourneo Connect en Transit Connect. Die auto wordt veel minder Ford dan je wellicht zou denken. Sterker nog, het lijkt niets meer te worden dan een op detailniveau aangepaste Volkswagen Caddy.
Lees verder