zaterdag 3 juli 2021

Rolls-Royce Ghost ontmoet Bentley Flying Spur

AUTOWEEK
Rolls-Royce Ghost ontmoet Bentley Flying Spur
Een Franse ondertitel lijkt wat vreemd bij een video van twee Britse edel-limo's, maar de kippenvel-opwekkende tekst van Jacques Brels klassieker vormt een prachtige metafoor voor de geschiedenis van Rolls-Royce en Bentley: reeds lang uiteen, maar nimmer uit elkaars hart en ziel. Aan de hand van een moderne Ghost en Flying Spur blikken we terug op een schitterende love story. Dat doen we bij kasteel De Keverberg in Kessel, omdat nergens anders heden en verleden mooier in elkaar overvloeien.
Lees verder

Mercedes E-Klasse - Achteruitkijkspiegel
Vanuit de Mercedes E-Klasse Cabrio neemt Stéphan de week met je door. Samen met Roy hebben ze het over de BMW nieren, de nieuwste telg van Ferrari. Maar ook waarom Stephan een E-klasse tegen een BMW 4 serie in de test heeft.
Lees verder

Nissan Qashqai - Back to Basics
Nissan was ooit een pionier met de Qashqai. Het merk zette bij de introductie van de eerste generatie in 2007 namelijk een auto op de markt die een kruising tussen een hatchback en een SUV vertegenwoordigde.
Lees verder

Weblog: Sleutelen aan de Peugeot 205 - Oude Liefde #3 - Weblog
Toen ik m'n vuurrode pracht twee weken geleden voorstelde, zei ik al dat ik behalve van het ermee rijden ook kan geniet van het 'prutsen'. De Peugeot 205 is wat dat betreft geen vreemde voor me. De vorige 205 die ik tien jaar geleden een jaartje reed, heb ik ook meermaals met gereedschap, verf, plakkers en nieuwe onderdelen bestookt. Niet omdat het zo'n slechte auto was, maar omdat het altijd beter kon. Hoewel ik mijn huidige 205 qua staat en qua uiterlijk behoorlijk liep op te hemelen in m'n ...
Lees verder

De vele gedaantes van de Talbot Horizon
Met de 1100 heeft Simca een succesnummer in huis. Z'n opvolger, de Horizon, moet dat succes niet alleen evenaren, hij moet het zelfs tot wereldauto schoppen.
Lees verder