woensdag 14 juli 2021

Volkswagen licht toekomstplannen verder toe

AUTOWEEK
Volkswagen licht toekomstplannen verder toe
Volkswagen zet vol in op elektrificatie en digitalisatie. Het concern wil toewerken naar één platform en besturingssysteem voor alle merken en daarmee flink gaan snijden in de kosten. Aan het eind van dit decennium moet autonoom rijden daarnaast een veel grotere rol gaan spelen.
Lees verder

Welkom duurtest - Citroën C4
De Citroën C4 treedt toe tot de duurtestgarage! Geen elektrische versie want dan zou het grotendeels een herhaling van zetten worden. We hebben immers ook een Peugeot e-2008 in de vloot gehad. We kozen voor de versie met 130 pk sterke benzinemotor, met zo'n aandrijflijn hadden we de nieuwe C4 sowieso nog niet gereden. Hier alvast een korte indruk van de C4 Puretech 130 met 8-traps automatische transmissie en een overzicht van wat we het komende half jaar met de nieuwe C4 gaan doen.
Lees verder

CEO Audi: 'Chiptekort blijft tot eind 2022 probleem'
Audi-CEO Markus Duesmann is bepaald niet optimistisch gestemd als het aankomt op het chiptekort. Volgens de topman blijft het in ieder geval Audi naar verwachting nog meer dan een jaar parten spelen.
Lees verder

CEO Alfa Romeo: 'Tonale komt halverwege 2022'
Na de nodige onzekerheid rondom de productiestart van de Alfa Romeo Tonale geeft CEO Jean-Philippe Imparato in ieder geval een stukje duidelijkheid. Halverwege volgend jaar moet het gaan gebeuren. Wat er precies onder de kap van de SUV ligt, blijft vooralsnog echter onder de pet.
Lees verder

Mercedes-AMG SL toont interieur: 2+2!
Over de nieuwe Mercedes-AMG SL (zoals de opvolger van de Mercedes-Benz SL officieel heet) is al veel gezegd en geschreven. De introductie is nu echt nabij en dus toont Mercedes vast het interieur van de open nieuwkomer. Dat brengt een aantal verrassingen met zich mee.
Lees verder