vrijdag 9 juli 2021

Volvo en Geely richten Aurobay op

AUTOZINE
Volvo en Geely richten Aurobay op
Volvo Cars en moederbedrijf Geely Holding zijn een joint venture gestart onder de naam Aurobay. De samenwerking is gestart voor hun gezamenlijke activiteiten ophet gebied van aandrijflijnen, zoals eerder aangekondigd in de plannen van de bedrijven om deze samen te voegen in een nieuwe, zelfstandige onderneming. Het nieuwe bedrijf zal een wereldwijde leverancier worden van complete aandrijfoplossingen inclusief de volgende generatie verbrandingsmotoren, transmissies en hybride toepassingen.
Lees verder

Experimentele Polestar 2 op Goodwood
Polestar heeft op het Goodwood Festival of Speed 2021 een experimentele Polestar 2 onthuld. De elektrische auto heeft een make-over gekregen die is ge?nspireerd op de wens van CEO Thomas Ingenlath om de grenzen van het ontwerp en het prestatiepotentieel van de auto te verleggen.
Lees verder

Autotest: Cupra Formentor
Cupra is een nieuwe sportwagenfabrikant uit Spanje. Toen Cupra zich voor het eerst aan de wereld presenteerde, beloofde het zich te onderscheiden van andere sportieve merken door de nadruk te leggen op elektrische aandrijving. Echter, de eerste modellen van Cupra hadden conventionele benzinemotoren. Nu, een half jaar na de introductie, is de Formentor voorzien van plug-inhybride aandrijving. Een stap in de goede richting?
Lees verder

Opel gaat volledig elektrisch
Opel gaat volledig elektrisch. Vanaf 2028 produceert de Duitse autofabrikant louter nog volledig elektrische modellen voor de Europese markt. Opel keert daarnaast ook terug op de grootste automarkt ter wereld, China, maar wel puur als volledig elektrisch automerk. Tot slot heeft Opel ook nieuws voor de Opel-fans: de Manta keert terug, maar dan wel volledig elektrisch.
Lees verder

Ford Mustang Mach-E GT nu te bestellen
De Ford Mustang Mach-E GT is per direct te bestellen. De GT-versie levert het hoogste motorkoppel van alle productiemodellen van Ford in Europa en accelereert in 3,7 seconden van 0-100 km/u. Daarmee is de Mustang Mach-E GT ook de snelst accelererende vijfzitter van Ford in Europa. De GT-versie kost 75.490 euro en de eerste exemplaren arriveren in het laatstekwartaal van 2021 bij de dealers.
Lees verder