woensdag 14 juli 2021

Voorsprong door Techniek wordt 50

AUTOZINE
Voorsprong door Techniek wordt 50
Audis merkslogan Voorsprong door Techniek viert zijn vijftigste verjaardag. Vorsprung durch Technik werd in 1970 bedacht door Hans Bauer van de reclameafdeling van het toenmalige Audi NSU Auto Union AG. In 1971 werd de slogan voor het eerst gebruikt in een advertentie en maakte vervolgens zijn opwachting in brochures van modellen als de Audi 50, 80 en 100. In de jaren erop kwamen er varianten als Audi. A nice bit of technology en Audi. Relaxed Driving with perfect technology, maar Audi verkoos al snel weer het pakkende origineel.
Lees verder

Autotest: AIWAYS U5
Nieuwe technieken bieden nieuwe kansen. Bestaande automerken schakelen tergend langzaam over op elektrische aandrijving en die traagheid vormt een kans voor nieuwkomers. Een daarvan is het Chinese "Aiways". Wat heeft het eerste model van Aiways, de "U5", te bieden?
Lees verder

VW Golf 7 is Occasion van het Jaar 2021
Ook als occasion blijft de Volkswagen Golf 7 (Auto van het Jaar 2013) onverminderd populair in Nederland. Dat werd recent nog eens onderstreept door vakblad Automobiel Management, waarin de Golf 7 werd uitgeroepen tot Occasion van het Jaar 2021.
Lees verder

Opel onthult 6e generatie Astra
Opel presenteert de geheel nieuwe, zesde generatie Astra. Dertig jaar na de lancering van de eerste generatie die de Kadett opvolgde, opent de nieuwe Astra het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van het merk. Nooit eerder was een Opel in deze klasse leverbaar met geelektrificeerde aandrijving. Opel levert de nieuwe Astra met keuze uit twee plug-in hybridevarianten. Het gamma omvat ook benzine- en dieselvarianten in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een 8-traps automaat.
Lees verder

Kia onthult de vernieuwde Ceed-familie
De Ceed-familie van Kia wordt grondig vernieuwd voor modeljaar 2022. De verschillende uitvoeringen krijgen een vernieuwd design, meer geavanceerde voorzieningen en ge Atilde; laquo;lektrificeerde aandrijflijnen. De vijfdeurs hatchback, sportswagon en shooting brake krijgen een volledig opnieuw ontworpen voorzijde en sportieve updates aan de achterzijde. Ook het aanbod van lichtmetalen wielen en carrosseriekleuren wordt vernieuwd.
Lees verder