zondag 8 augustus 2021

Barrelbrigade 2021 - Chrysler PT Cruiser - Op de rollenbank

AUTOWEEK
Barrelbrigade 2021 - Chrysler PT Cruiser - Op de rollenbank
American muscle op de rollenbank is altijd spectaculair. Helaas is dit een Chrysler PT Cruiser waarin gewoon een braaf viercilindertje met volgens fabrieksopgave 140 pk snort. Lars Krijgsman lijdt aan het syndroom waardoor wel meer mensen worden overvallen als ze meedoen aan 'Op de Rollenbank': zich indekken. "Op bepaalde snelheden voel je dat hij een beetje inhoudt, dus er zal vast wel een technisch gebrek aan zitten. Ik denk dat ik mazzel heb als hij nog 130 pk levert."
Lees verder

Koopwijzer: dit moet je weten over de VW New Beetle Cabrio
Retro is hot in de jaren 90. Als een van de eerste autofabrikanten waagt Volkswagen zich eraan. In 1997 verschijnt de New Beetle, de Kever voor het nieuwe millennium. Pas in 2003 krijgt hij gezelschap van de Cabriolet. In 2021 is het een ideale open youngtimer. In deze Koopwijzer brengen we je op de hoogte van de plus- en de minpunten.
Lees verder

De neonverlichting van de BMW Z8 - De Vluchtstrook
Neonverlichting: wellicht dat je daarbij direct denkt aan fel verlichte reclameborden, of de kleurrijke verlichting onder de auto's in de Fast & Furious-filmreeks. Neon werd echter ook op meer onopvallende wijze verwerkt in auto's. De BMW Z8 is daar een goed voorbeeld van.
Lees verder

Polestar 3 - Blik to the Future
Na de ranke coupé Polestar 1 kwam de wat forsere 2, maar de Zweden doen er bij de 3 nog een schepje bovenop. Dat wordt een heuse SUV, geheel volgens het modebeeld. De Polestar 3 staat logischerwijs op een nieuwe basis en neemt duidelijk wat afstand van het verleden van het nog jonge merk.
Lees verder

De laatste auto van Triumph was een Honda
Eind jaren zeventig staat het eens zo machtige British Leyland op omvallen. Samenwerking lijkt de enige manier om het tij te keren, het Japanse Honda moet verlossing brengen. Afgetrapt met de in licentie te bouwen Honda Ballade, door de Engelsen omgedoopt tot Triumph Acclaim.
Lees verder