zaterdag 21 augustus 2021

Ford Explorer ST met achterwielaandrijving

AUTOWEEK
Ford Explorer ST met achterwielaandrijving
Gek nieuws van Ford. Het merk komt in de Verenigde Staten met een achterwielaangedreven Explorer ST. De Explorer ST is van zichzelf al een bijzonder model, maar een achterwielaangedreven versie maakt de sportieve SUV nog een tandje eigenwijzer.
Lees verder

Buick Park Avenue - Achteruitkijkspiegel
Michiel Willebrands laat zijn Chevrolet Astro een keertje staan, om rechtsachter in te stappen in de nieuwste aanwinst van Lars Krijgsman. Samen hebben ze het over Amerikanen, de nieuwste Nissan maar ook Genesis blijft niet onbesproken.
Lees verder

BMW i4 - Back to Basics
De i4 is na de i3, iX3 en iX de eerste elektrische BMW die lager op zijn poten staat. Onlangs kwamen de laatste twee auto's nog langs in deze rubriek, waarbij opviel dat ze - zeker voor Duitse begrippen - een behoorlijk rijke standaarduitrusting hadden. Die vlieger gaat eveneens op voor de i4.
Lees verder

Waarom Saab jarenlang motoren gekanteld plaatste
Jarenlang staan de motoren bij Saab onder een hoek van 45 graden gekanteld in het vooronder. Met Saabs veiligheidsvisie heeft dat niets te maken. Sterker nog: de opstelling is niet eens een idee van Saab zelf. Nee, het komt uit de koker van het Engelse Triumph. Waar ligt de link?
Lees verder

Volkswagen ID5 GTX - Eerste rijtest
Dat er een coupévariant op basis van de Volkswagen ID4 zou komen, weten we al sinds vorig jaar en dat die als ID5 door het leven gaat eveneens. Om het sportieve karakter van deze variant te benadrukken, neemt de GTX nu het voortouw. Daarmee mogen we alvast een blokje om, al draagt hij zijn camouflagekleding.
Lees verder