maandag 2 augustus 2021

Het bestaansrecht van de 'Kei-car' - De Vluchtstrook

AUTOWEEK
Het bestaansrecht van de 'Kei-car' - De Vluchtstrook
De kei-car: in Europa kennen we ze niet of nauwelijks, maar in Japan zijn de kleine autootjes mateloos populair. Waarom is dat zo? In deze editie van De Vluchtstrook nemen we een duik in het ontstaan van de Japanse regelgeving rondom de kei-cars.
Lees verder

Waarom Alpina terugkeert op Nederlandse markt - Achtergrond
Met een jaarproductie van 1.500 tot 2.000 exemplaren is Alpina een kleine fabrikant. Na jaren afwezigheid heeft het merk weer een Nederlandse vertegenwoordiger.
Lees verder

Barrelbrigade 2021 - Peugeot Partner - Zo goed als nieuw
Ga er maar eens aan staan: een liefhebber zoeken voor de Peugeot Partner. Voor bijna alle Peugeots is er wel een vereniging, maar in de hoek van de bestelauto's is het akelig rustig. Gelukkig is daar Wim Dorsman, die weliswaar geen Partner heeft, maar een Citro├źn Berlingo. Hij heeft een heel dikke bus met een uitbouw aan de achterkant die hem wat langer maakt, met automatische transmissie en een heleboel opties. Het is de vierde Berlingo al van Wim en dat is geen toeval.
Lees verder

'Rivian overweegt bouw van Britse fabriek'
Rivian bekijkt de bouw van een nieuwe fabriek in het Verenigd Koninkrijk. Een Nederlandse fabriek is ook nog niet uitgesloten.
Lees verder

Stokoude Toyota Land Cruiser als feestbeest
Een van de oudste modellen die Toyota in z'n internationale portfolio heeft, is de Land Cruiser van J70-generatie. De al in 1984 op de markt gebrachte en met geen nucleaire bom te ontmantelen offroader mag z'n verjaardagspak uit de kast trekken. Toyota presenteert namelijk een feestelijke editie van z'n alleskunner, een heuse 70th Anniversary Edition om de zeventigste verjaardag van de Land Cruiser-familie mee te vieren.
Lees verder