maandag 16 augustus 2021

Het lange leven van de Hindustan Ambassador

AUTOWEEK
Het lange leven van de Hindustan Ambassador
Toen in 2014 de laatste Hindustan Ambassador van de band liep, kwam er een stuk geschiedenis ten einde dat teruggaat tot de tijd dat India deel uitmaakte van het Britse rijk en Morris nog een zelfstandige autofabrikant was. We hebben het over de Morris Oxford die uitgroeide tot een heilige koe tussen de heilige koeien.
Lees verder

Barrelbrigade 2021 - Een dagje op het circuit
Geen van alle zijn de barrels van dit jaar circuitmonsters. Toch moeten ze een dagje uit hun comfortzone van het Nederlandse verkeer en worden ze aan de tand gevoeld door AutoWeeks huiscoureur Sandor van Es. Hij trekt de brandvertragende kleding eens uit de kast om die puinhopen eens flink op hun falie te geven op het Midland Circuit in Lelystad.
Lees verder

Volkswagen zet Golf GTI op BBS'jes
De Amerikaanse tak van Volkswagen koestert nostalgische gevoelens. De overzeese afdeling van Volkswagen komt namelijk met de Golf GTI BBS Concept op de proppen, een Golf GTI die is overladen met details die teruggrijpen op de jaren tachtig. Het schoeisel waar de de showauto zijn naam aan dankt, springen het meest in het oog.
Lees verder

McLaren F1 levert miljoenen op
De McLaren F1 is misschien wel een van de meest tot de verbeelding sprekende supercars uit de jaren negentig. Een exemplaar van de ooit snelste auto ter wereld is tijdens een veilig voor een recordbedrag onder de hamer gegaan.
Lees verder

Bovag: bijna half miljoen auto's nog op winterbanden
Winterbanden wisselen, we zijn er niet allemaal even rap mee. Uit onderzoek van Bovag blijkt dat 491.000 personenauto's in Nederland nog op winterbanden staat. Dat zijn er meer dan vorig jaar rond deze tijd.
Lees verder