zaterdag 14 augustus 2021

Honda Civic (1979) - In het Wild

AUTOWEEK
Honda Civic (1979) - In het Wild
De Honda Civic van tegenwoordig kenmerkt zich vooral door zijn hoekige vormen en markante ontwerp, maar ooit was dat anders. AutoWeek-lezer Ronald van Nieuwenhuijzen kwam deze Civic van de eerste generatie geparkeerd aan de straat tegen. Vandaag de dag mag dat type gerust een zeldzaamheid genoemd worden!
Lees verder

De populaire Kia Niro - Wel en wee
De bestverkochte auto van 2020, dat is de eretitel die de Kia Niro mag dragen. Vorig jaar rolden maar liefst 11.880 exemplaren van de cross-over de showroom uit, waarmee hij de Volkswagen ID3 en de Hyundai Kona achter zich liet. Dit jaar is de Niro niet meer de absolute verkooptopper, maar dat neemt niet weg dat het model nog immer goed loopt. Tijd om de importeur te vragen naar een meer gedetailleerde invulling van de verkoopcijfers.
Lees verder

Peugeot 205 Génération - Achteruitkijkspiegel
Aan boord van de Peugeot 205 van Joas gaat het deze week in de Achteruitkijkspiegel over het terugkopen van auto's die je weleens hebt gehad, het behoud van de V12 bij Lamborghini en bellen achter het stuur. Marco bekent dat hij nog weleens een GTI zou willen. Maar dan niet van de 205...
Lees verder

Mazda MX-30 - Back to Basics
De MX-30 is de eerste volledig elektrische auto van Mazda. Hij is inmiddels al een tijdje onder ons, maar in deze rubriek kwam hij nog niet eerder aan bod. Hoog tijd dus om eens te kijken naar hoe het ervoor staat met de standaarduitrusting van de Japanner op stroom.
Lees verder

Zo werken elektromotoren in auto's
De elektromotoren die moderne auto's aandrijven, werken in principe net zo als honderd jaar geleden. In detail is er echter veel veranderd. Een overzicht van de doorontwikkeling van de motor van de (zeer nabije) toekomst.
Lees verder