zaterdag 7 augustus 2021

Lada 2105 (1992) - In het Wild

AUTOWEEK
Lada 2105 (1992) - In het Wild
Hij is niet mooi en ook niet netjes, maar toch is hij hartstikke leuk en iconisch, deze Lada 2105. Vandaar dat-ie - voor het eerst overigens - een plekje bemachtigt in deze rubriek.
Lees verder

Dit zijn de regels rondom kleine, 'Amerikaanse' kentekenplaten
Nederlandse kentekenplaten zijn in principe 520 mm breed en 110 mm hoog. Als die plaat niet past is er echter een kleiner alternatief, dat op meer punten afwijkt van de Europese norm. Om die kleine, 'Amerikaanse' kentekenplaatjes te mogen voeren, moet je auto echter aan bepaalde voorwaarden voldoen.
Lees verder

Fiat Tipo Cross - Achteruitkijkspiegel
Vanuit een Fiat Tipo Cross, delen Michiel en Cornelis deze aflevering hun kijk op het nieuws van afgelopen week. Dat nieuws bestaat onder ander uit de terugkeer van de Fiat Punto maar ook een dikke versie van de grote Toyota Land Cruiser. Die Land Cruiser GR Sport vormt het vertrekpunt voor toekomst Dakar-geweld, heel anders dan de PHEV Dakar-buggy van Audi. Verder vragen de mannen zich af of het chronische chipgebrek niet leidt tot ongewenste creativiteit bij autofabrikanten. Liever zien ze ...
Lees verder

MG EHS - Back to Basics
De MG EHS is het tweede model dat het voormalig Britse en nu Chinese merk in Nederland op de prijslijst heeft staan. In tegenstelling tot de volledig elektrische ZS is de EHS een plug-in hybride. Qua uitrusting en personalisatie valt er bij MG niet heel veel te kiezen, maar daar krijg je wel een behoorlijk riante standaarduitrusting voor terug.
Lees verder

Deze Koreanen worden 15, interessante youngtimers?
Het predicaat youngtimer geldt voor alle auto's vanaf 15 jaar oud en daarvoor komen intussen ook de nodige Koreanen in aanmerking. Maar hebben auto-liefhebbers en calculerende ondernemers ze wel in de peiling? Hier laten we een lichtje schijnen op de aardigste oudere jongeren uit Seoul en omstreken.
Lees verder