dinsdag 17 augustus 2021

Nieuwe elektrische Porsche naar IAA

AUTOWEEK
Nieuwe elektrische Porsche naar IAA
Porsche meldt dat het een elektrische concept-car meesleept naar de IAA die begin september zijn poorten opent in München. Op een teaserafbeelding is al iets van dat nieuwe model te zien.
Lees verder

Rimac Nevera is 's werelds snelst accelererende productieauto
Met een 0-100-tijd van krap 2 seconden hing het al een beetje in de lucht, maar de elektrische Rimac Nevera is nu ook officieel de snelst accelererende productieauto ter wereld. Rimac stelde dat vast tijdens een sprintje op de veelzeggende kwartmijl, die in een ongelofelijk tempo werd afgeraffeld.
Lees verder

Duitsland: "laden moet als tanken worden"
Duitsland schakelt naar de volgende versnelling als het gaat om laadinfrastructuur. Het verkeersministerie aldaar presenteert een  uitgebreid plan om in 2025 zoveel laadpunten beschikbaar te hebben dat laden 'als tanken' moet worden.
Lees verder

Ford Bronco Riptide is hippe levensgenieter
Ford heeft met de nieuwe Bronco in razend populaire offroader in z'n Amerikaanse leveringsgamma, een model waarmee The Blue Oval zijn vizier gericht heeft op de Jeep Wrangler. De Bronco wordt als Riptide nog een stukje speelser.
Lees verder

Motorrijtuigenbelasting uitgelegd: EV's, PHEV's en oude diesels
Vroeger was wellicht niet alles beter, maar was veel wel aanzienlijk overzichtelijker. Neem de motorrijtuigenbelasting, waarvoor dankzij EV's, PHEV's en oude diesels allerlei speciale regelingen bestaan. Een overzicht.
Lees verder