maandag 23 augustus 2021

Onderhoudstip - Uitlijnen

AUTOWEEK
Onderhoudstip - Uitlijnen
Je kent het misschien wel: je auto voelt wat anders dan je zou willen en je moet voortdurend corrigeren met het stuur. Of er zit een nare trilling in. Wat is er dan aan de hand? Als je bij de garage komt met de melding dat je auto naar links of rechts trekt, zal de monteur even met je auto willen rijden. Hij wil dan uitzoeken wat je precies bedoelt, want het probleem kan twee oorzaken hebben: een onjuiste bandenspanning of een verkeerde wielstand, waardoor de auto van zijn koers gaat afwijken.
Lees verder

De samenwerking tussen Porsche en Studebaker - De Vluchtstrook
Porsche was in de 20e eeuw geen merknaam die je associeerde met grote sedans. Toch was dat precies wat het merk uit Stuttgart bouwde voor de Amerikaanse autofabrikant Studebaker: de Type 542. Deze vrucht van een ongebruikelijke Duits-Amerikaanse samenwerking kon echter nooit geplukt worden.
Lees verder

Seat Arona - Eerste rijtest
De Arona kwam voor Seat precies op het goede moment. Het merk kon mooi meeprofiteren met de cross-overhype die ook in de compacte klasse de toon zette. De facelift geeft de auto net even meer uitstraling, iets wat in deze klasse dubbel telt.
Lees verder

Poetsdag - Barrelbrigade
Dat onze barrels al een tijd lang geen liefde meer hebben gehad, kun je direct zien. We zetten onze drie strijders aan het werk om eens wat glans op hun oude beessies terug te halen. Want wassen en poetsen is het eerste onderhoud aan een auto. Onder professionele begeleiding gaat het drietal aan de slag. Aan autopoetser Nick Slijkhuis vervolgens de taak om de punten op dit onderdeel te verdelen.
Lees verder

Chevrolet laat Corvette Z06 zien
Chevrolet komt binnenkort met de eerste extra krachtige versie van de actuele Corvette Stingray. Het is voor het eerst dat het merk zelf ruchtbaarheid geeft aan de komst van de Z06-versie.
Lees verder