dinsdag 7 september 2021

Brussel wil geen uitzondering voor supercarfabrikanten

AUTOWEEK
Brussel wil geen uitzondering voor supercarfabrikanten
De Europese Commissie wil geen uitzonderingspositie voor Ferrari en Lamborghini bij de geplande uitfasering van de brandstofauto. Dat betekent dat de wens van de Italiaanse overheid om kleinere fabrikanten als Ferrari en Lamborghini meer ruimte te geven op losse schroeven staat.
Lees verder

IAA München 2021 - Beursverslag Deel 3
Groot nieuws bij Volkswagen, want daar blikt men vooruit op een compacte elektrische auto die onder de ID3 in het aanbod komt. Daar hoort uiteraard ook een gunstiger prijskaartje bij. Verder nemen we een kijkje bij Wey en Ora, twee Chinese merken die naar Europa komen. Bij Hyundai treffen we de indrukwekkend gelijnde Prophecy Concept. Die had begin 2020 al in Genève moeten staan, maar toen kwam er iets tussen...
Lees verder

Automarkt Beverwijk stopt na 91 jaar
Er komt dit jaar een eind aan veruit de bekendste automarkt van Nederland. We hebben het dan helaas over de Automarkt in Beverwijk. Handel in tweedehands auto's vindt steeds vaker online plaats en daar ondervindt de fysieke Automarkt in Beverwijk de gevolgen van.
Lees verder

Test: Seat Tarraco 1.4 e-Hybrid
Waarschijnlijk heeft geen ander type auto zoveel baat bij een plug-in hybride aandrijflijn als de grote SUV. Ruimte is er ondanks de accu's vaak immers alsnog volop en de dorst wordt enigszins getemperd. Geen verrassing dus dat Seat zijn grote SUV voorziet van een benzinetank en een stekker.
Lees verder

Nissan verkoopt 250.000ste EV in Europa
Ongetwijfeld trotse koppen op het hoofdkantoor van Nissan Europe. Nissan heeft in Europa namelijk zijn 250.000ste volledig elektrische auto verkocht.
Lees verder