woensdag 15 september 2021

China wil... minder elektrische automerken

AUTOFANS
China wil... minder elektrische automerken
Taal Nederlands China, de grootste markt voor elektrische auto's ter wereld, wil minder elektrische automerken op haar thuismarkt. Daarbij wil het niet buitenlandse merken plagen, wel de roedel aan kleine lokale automerken aan banden leggen. Kleinere spelers zullen aangeraden worden om samen te smelten met grotere spelers.
Lees verder

BMW organiseert opnieuw 'phygital' event
Taal Nederlands Net als begin dit jaar zal de BMW-groep ook in 2022 zijn eigen deels digitale autosalonnetje op poten zetten. 'BMW Group Goes Phygital 2.0' wil klanten de kans geven om alle nieuwigheden binnen de groep zowel online als fysiek te ontdekken.
Lees verder

BYD Ocean-X is voorbode van elektrische sportsedan (2021)
Taal Nederlands De Chinese autogigant BYD demonstreert de mogelijkheden van zijn nieuwe e-Platform 3.0 met een elektrische concept car. Deze Ocean-X moet 1.000 kilometer ver geraken op één lading stroom en snelt naar 100 km/u in 2,9 seconden.
Lees verder

Tesla wil ruitenwissers vervangen door… lazers
Taal Nederlands Autofabrikant Tesla is niet schuw van een bizar ideetje hier en daar. Echt gek wordt het pas wanneer die ideeën werkelijkheid lijken te worden. De overheid van de Verenigde Staten heeft bijvoorbeeld net een patentaanvraag van Tesla goedgekeurd voor lazers die traditionele ruitenwissers moeten vervangen.
Lees verder

Mazda vernieuwd CX-5 voor 2022
Taal Nederlands De CX-5 gaat al weer vier jaar mee, tijd dus voor een facelift. Binnenin kreeg Mazda's prijsbeest onlangs nog een nieuw multimediasysteem. Voor modeljaar 2022 werd ook de buitenkant licht aangepast.
Lees verder