zondag 19 september 2021

De Honda Civic die de show stal maar nooit kwam

AUTOWEEK
De Honda Civic die de show stal maar nooit kwam
Japanse automerken zijn als geen ander bedreven in het construeren van concept-cars. Soms geven ze de regie echter uit handen, zoals in 1975 gebeurde met de Civic Lady, die in Italië werd ontworpen en gebouwd. Deze unieke auto is bewaard gebleven en kwam in Nederlandse handen. Wij reden ermee.
Lees verder

Subaru Impreza WRX: deze kwamen wél naar Nederland
Subaru trok vorige week het doek van de nieuwe WRX: een auto die verder van de Impreza afstaat dan zijn voorganger. Liefhebbers van snel Japans spul komen in ons land eveneens van een koude kermis thuis, want de Impreza WRX en de daarvan afgeleide WRX STI zijn hier al vanaf 2010 niet meer leverbaar. Van deze generaties Impreza leverde Subaru de drielettigere potente versie hier wél.
Lees verder

De onveranderlijkheid van de ruitenwisser - De Vluchtstrook
De auto-industrie bevindt zich momenteel in een stroomversnelling van allerlei innovaties, met name op de vlakken van elektrisch en autonoom rijden. Toch zijn er een aantal principes die al decennialang min of meer onveranderd zijn gebleven: de ruitenwisser is daar één van.
Lees verder

De wirwar van milieuzones: het wordt nog erger
Ons land kent een wirwar van milieuzones. Een alternatief is de keuze voor verkeersluwe gebieden. Wen daar alvast maar aan!
Lees verder

Audi A8 4.2 quattro - Op de Rollenbank
Een Audi A8 is altijd een traktatie. Helemaal als daar ook nog eens de 4,2-liter V8 in zit. Dit is geen S8, al doet het typeplaatje op de achterkant anders vermoeden, maar zijn bravere broeder, die evengoed ook al 335 pk ophoest. Deze V8 staat nou niet bekend als een motor die heel goed oud wordt, maar toch wagen we de poging.
Lees verder