woensdag 29 september 2021

Eerste test: Skoda Fabia (2021)

AUTOFANS
Eerste test: Skoda Fabia (2021)
Taal Nederlands Skoda's stadsauto steekt van kop tot teen in het nieuw, maar het succesrecept wordt niet grondig gewijzigd. De Tsjech is groter, zuiniger en nog praktischer geworden.
Lees verder

Opgelet: Autokeuring strenger vanaf 1 oktober 2021, Mobia vraagt eenvoudigere aanpak
Taal Nederlands Al sinds 2019 gelden er strengere regels bij de autokeuringscentra op vlak van verlichting. Na een ruime overgangsperiode is het vanaf 1 oktober 2021 finaal: Is er een defect aan je verlichting of reflector? Dan krijg je zonder pardon een rode kaart. Mobiliteitsorganisaties Febiac, Traxio en Renta vraagt de overheid om het proces te vergemakkelijken, waardoor geen tweede keuring nodig is.
Lees verder

Europa is diesel af: meer ingeschreven auto's met stekker dan dieselwagens in augustus
Taal Nederlands Europa, het continent van de diesel, laat het zwarte goedje steeds meer links leggen. Na de opmars van de benzinemotor de voorbije jaren (bedankt, Dieselgate) is er in augustus van dit jaar een nieuwe mijlpaal bereikt. Want in augustus 2021 werden er in Europa meer auto's met stekker ingeschreven, dan dat er dieselwagens op kenteken werden gezet. Kanttekening: het gaat wel over EV's en plug-inhybrides gecombineerd.
Lees verder

EU stapt in de ring: Volkswagen moet alle gedupeerde dieselgateklanten vergoeden
Taal Nederlands De Europese Commissie krijgt het stilaan op haar heupen dat Volkswagen blijft verzetten om klanten van een auto uitgerust met sjoemelsoftware rechtvaardig te compenseren. Eurocommissaris voor Justitie - en tevens Belgisch politicus - Didier Reynders wil Volkswagen nu onder druk zetten om een compensatie af te dwingen.
Lees verder

Maybach blaast 100 kaarsjes uit met speciale reeks
Taal Nederlands Exact 100 jaar geleden, in september 1921, reed Maybach op het salon van Berlijn zijn eerste productiewagen voor, de W3. Dat zet Mercedes nu in de verf met een speciale reeks voor de Mercedes-Maybach S-Klasse en GLS: de Edition 100.
Lees verder