zondag 12 september 2021

Mercedes-AMG introduceert EQS

AUTOZINE
Mercedes-AMG introduceert EQS
Mercedes-AMG introduceert de EQS 53 4MATIC+. Het eerste elektrische AMG-productiemodel is gebaseerd op de Mercedes-EQ architectuur voor luxe- en topklassemodellen. Het model past dus naadloos in de elektrostrategie van het concern. De luxe limousine met een vermogen tot 560 kW (762 pk) werd in Affalterbach op alle performance-relevante gebieden nieuw ontwikkeld of verfijnd.
Lees verder

Nissan verkoopt 250.000e EV in Europa
Nissan heeft een mijlpaal bereikt: een kwart miljoen verkochte volledig elektrische voertuigen in Europa. De mijlpaal is te danken aan de LEAF, waarvan 208.000 exemplaren zijn verkocht, en aan de e-NV200, met 42.000 klanten in Europa. De LEAF en e-NV200 werden respectievelijk in 2010 en 2014 gepntroduceerd en waren baanbrekend op het gebied van elektrische mobiliteit: de LEAF als eerste EV-personenauto en de e-NV200 als pionier op het gebied van elektrische bedrijfswagens.
Lees verder

5 EuroNCAP sterren Subaru Outback 2022
Subaru maakt bekend dat de volledig nieuwe Outback voor de Europese markt de maximale beoordeling van vijf sterren heeft behaald in het European New Car Assessment Programme 2021. De Outback behaalt in alle vier de beoordelingsgebieden (Bescherming van volwassenen, Bescherming van kinderen, Bescherming van kwetsbare weggebruikers, Rijhulpsystemen) scores die ruimschoots boven de grenswaarden liggen.
Lees verder

Volkswagen toont ID. Buzz AD prototype
Tijdens de New Auto Night van de Volkswagen Groep presenteerde Volkswagen Bedrijfswagens op de vooravond van de IAA Mobility 2021 een in zwarte en witte camouflage gehuld prototype van de ID Buzz AD (Autonomous Drive). Het model, ??n van de eerste vijf zelfrijdende, elektrische ID Buzz AD testautos, is een voorbode van het productiemodel dat vanaf begin 2025 op de markt komt en in eerste instantie in Hamburg wordt ingezet voor de ridepooling-dienst van mobiliteitsprovider MOIA.
Lees verder

Opel Combo-e Cargo nu te bestellen
De nieuwe Opel Combo-e Cargo is per direct te bestellen. Prijzen voor de batterij-elektrische lichte bedrijfswagen (LCV) beginnen bij 27.599 euro (exclusief BTW en BPM). De laadruimte tot 3,9 m3 en een laadvermogen totwel 800 kg is gangbaar in het segment. Afhankelijk van de omstandigheden en het rijgedrag heeft de nieuwe Opel Combo-e Cargo een theoretische actieradius tot 275 kilometer op een volle 50 kWh lithium-ion batterij (WLTP). De batterij is aan een snellaadstation in ongeveer een half uur op te laden tot 80 procent van zijn capaciteit.
Lees verder