maandag 6 september 2021

Modeljaarupdate voor Mercedes-Benz G-klasse

AUTOWEEK
Modeljaarupdate voor Mercedes-Benz G-klasse
Wie dacht dat de nieuwsstorm bij Mercedes-Benz is gaan liggen, die heeft het mis. Het merk presenteert tijdens de IAA van München namelijk de G-klasse van modeljaar 2022. Heftige wijzigingen zijn er echter niet, al valt de van nature al ruige offroader voortaan net een tandje stoerder aan te kleden.
Lees verder

Great Wall haalt Wey en Ora naar Europa
De Chinese fabrikant Great Wall Motors haalt niet een, maar twee van zijn merken naar Europa. We maken tijdens de IAA van München kennis met de modellen van Wey en Ora, twee submerken die auto's met een eigen karakter in Europa gaan voeren.
Lees verder

IAA München 2021 - Beursverslag Deel 2
We blijven nog even bij Mercedes-Benz, want daar staan ook zustermerken AMG en Maybach met opzienbarend nieuws. Maybach toont er een concept voor een hyperluxe, elektrische SUV, de EQS Maybach Concept. AMG gaat met de Mercedes-AMG EQS 53 volledig elektrisch en bengt voor de twijfelaars toch nog een vleugje benzine mee met de plug-in hybride Mercedes-AMG GT 63 S E Performance. Ook werpen we een korte blik op de EQB, een elektrische variant op de GLB.
Lees verder

Wetsvoorstel zet VvE's buitenspel bij plaatsing laadpunten
De plaatsing van oplaadpunten voor EV's in parkeergarages is al langer een heikel punt, met name vanwege de brandveiligheid. Veel Verenigingen van Eigenaren (VvE's) vinden het daarom niet wenselijk dat elektrische auto's kunnen worden opgeladen in parkeergarages van appartementencomplexen. Dankzij een wetsvoorstel kunnen de VvE's de plaatsing van de laadpunten binnenkort mogelijk niet langer tegenhouden.
Lees verder

Ford mindfulness concept: stressvrij autorijden
Ford brengt de 'mindfulness concept' mee naar de IAA in München. Van buiten en van binnen lijkt dit op het eerste gezicht gewoon een reguliere Kuga, maar de auto beschikt over een aantal hulpmiddelen die volgens Ford het autorijden 'mindful' moeten maken.
Lees verder