zaterdag 4 september 2021

Morgan kondigt nieuwe driewieler aan

AUTOZINE
Morgan kondigt nieuwe driewieler aan
De Morgan Motor Company heeft bevestigd dat het werkt aan een geheel nieuw driewielig voertuig om de vertrekkende Morgan 3 Wheeler te vervangen. De eerste beelden van het model tonen een zwaar gecamoufleerd prototype dat duurzaamheidstests ondergaat. Na eerder te hebben gezegd dat De Morgan 3 Wheeler zal terugkeren, markeert deze aankondiging van een nieuw model officieel het begin van het volgende hoofdstuk in het verhaal van Morgans driewielige voertuigen.
Lees verder

Lexus maakt prijzen ES300h 2022 bekend
Lexus maakt de prijzen van de vernieuwde ES bekend. Die beginnen bij 62.395 euro voor de ES 300h Luxury Line. Genieten van de Lexus ES kan overigens al vanaf 51.445 euro met de Preference Line Business of Preference Line, die op termijn vervangen zullen worden door twee nieuwe basismodellen, genaamd Comfort Line en Business Line. Prijzen daarvan volgen in een later stadium.
Lees verder

Skoda ENYAQ iV nu ook met 4wd
De Skoda Enyaq iV is binnenkort ook leverbaar met vierwielaandrijving. De ENYAQ iV 80x-uitvoeringen koppelen een elektrisch vermogen van 195 kW en een maximale trekkracht van 425 Newtonmeter aan de grip en stabiliteit van vierwielaandrijving. Elke as heeft zijn eigen elektromotor. Hiermee accelereert de ENYAQ iV 80x in 6,9 seconden van 0-100 km/u. En er zijn meer praktische voordelen: zo mag een ENYAQ iV 80x aanhangers of caravans met een gewicht tot 1.200 kg trekken.
Lees verder

Audi onthult grandsphere
Op de IAA M?nchen 2021 presenteert Audi de grandsphere concept car. Deze 5,35 meter lange limousine belooft de first class luxe van een priv?jet en combineert die met een unieke interieurervaring. Doordat de Audi grandsphere autonoom kan rijden (level 4), krijgen ruimte en bewegingsvrijheid een nieuwe invulling. Wanneer de pedalen, stuur en displays verdwijnen, kunnen de inzittenden genieten van een luxe ruimte met een vrijwel onbelemmerd zicht rondom.
Lees verder

Dacia introduceert Jogger
Dacia introduceert de Jogger. De Jogger is een gezinsauto die diverse modelvarianten verenigt: de lengte van een stationwagon, de ruimte van een MPV en de stoere uitstraling van een SUV. Vanaf de introductie biedt de Dacia Jogger keuze uit twee motoren die voldoen aan de Euro 6D Full-emissienorm. De eerste is de TCe 100 Bi-Fuel LPG-motor en de tweede is de nieuwe TCe 110-benzinemotor voor extra vermogen en trekkracht. Begin 2023 verschijnt de Dacia Jogger ook met een hybride-aandrijflijn. Bestellen is naar verwachting mogelijk vanaf winter 2021, in ongeveer dertig landen, vooral in Europa.
Lees verder