donderdag 30 september 2021

Volkswagen Up - Op de rollenbank

AUTOWEEK
Volkswagen Up - Op de rollenbank
Nog maar anderhalve maand heeft Max Boxem zijn rijbewijs. Zijn eerste auto heeft hij inmiddels in bezit. Het is een Volkswagen Up die van huis uit 60 pk heeft. Dat was hem wat te schamel en dus heeft hij geïnvesteerd in tuning. Dat levert een klinkend resultaat op.
Lees verder

Piet Lathouwers overleden
De bekende Brabantse auto-ondernemer Piet Lathouwers is in zijn woonplaats Den Bosch overleden. Dat meldt branchevereniging Bovag, waar Lathouwers erelid van was.
Lees verder

Opel sluit fabriek tot volgend jaar wegens chiptekort
Diverse autofabrikanten moesten dit jaar al meermaals de productie stilleggen, maar bij een Opel-fabriek in Duitsland wordt het nu wel heel bont. Daar legt men het werk tot volgend jaar neer.
Lees verder

Ultieme Alfa Romeo Giulia's zijn uitverkocht
Slecht maar ergens ook mooi nieuws. Alfa Romeo meldt dat de complete serie Giulia's GTA en GTAm is uitverkocht. Dat betekent dat het merk in ongeveer een jaar tijd 500 stuks van de met Italiaans temperament doordrenkte sportsedans heeft verkocht.
Lees verder

Weblog: Het nieuwe normaal - Weblog
Met de GT haal je zelfs op de snelweg binnen de wettelijke snelheidsmarges makkelijk 20 kWh op 100 kilometer. Dat was me met de eerste E-tron nooit gelukt. Op een mooie, relatief windstille nazomerdag kom ik van Amsterdam naar Groningen zelfs op 17,8 uit, bijna middenklassewaarden. Terwijl dit niet bepaald een middenklasser is. Wat een bonk van een auto, 2350 kilo schoon aan de haak. Toch geeft de boordcomputer na elke laadbeurt een actieradius van tussen de 440 en 465 kilometer aan. Anderzijds ...
Lees verder