zaterdag 9 oktober 2021

Achteruitkijkspiegel - Opel Insignia

AUTOWEEK
Achteruitkijkspiegel - Opel Insignia
De oude, vertrouwde stationwagon met dieselmotor voor de handelsreiziger is een uitstervende soort. Deze Opel Insignia Sports Tourer 1.5 CDTi is er zo een. Met gloednieuwe driecilinder diesel, alleen voor deze auto ingezet. Michiel en Stéphan worden er zen van. Mooi om in zo'n rustige omgeving terug te blikken op de nieuwsweek. Een nieuwe BMW, zelfs al is het een 2-serie Active Tourer, is altijd spraakmakend. Dat is ook het nieuws over de terugkeer van de Lancia Delta. Een retro-Delta, ja ...
Lees verder

DS 4 - Back to Basics
De DS 4 is terug als het ietwat hoger op de poten staande, maar vooral hoger gepositioneerde broertje van de nieuwe Peugeot 308. Of die luxepositie ook uit de standaarduitrusting blijkt, bekijken we vandaag.
Lees verder

Hoe diesel uit de showroom verdwijnt - Deel 3
De wereld wil van fossiele brandstoffen af, dus de petrolhead vreest voor zijn toekomst. Maar hoe ver weg ligt die toekomst nu een fossielvrij alternatief aan de horizon lonkt?
Lees verder

Eerste rijtest Microlino: zo rijdt de retro-Isetta
Als je altijd alleen of met zijn tweeën op pad bent en geen lange ritten maakt, heb je eigenlijk helemaal niet zoveel auto nodig. De elektrodwerg Microlino brengt autorijden terug tot de kern. We gaan een klein blokje om met het sympathieke karretje.
Lees verder

De Opel Frontera was Duits-Japanse mix - Achtergrond
De Opel Frontera was een echte wereldauto: hij had een Japanse Isuzu als basis, Duitse motoren van Opel en hij werd in de buurt van Londen gebouwd. Het was een tijdje de best verkochte terreinwagen in Europa, maar echt geliefd werd hij zelden.
Lees verder