Doorgaan naar hoofdcontent

Autotest: Audi Q3 Sportback

AUTOZINE
Autotest: Audi Q3 Sportback
Het is inmiddels een traditie bij Audi. Van iedere SUV komt ook een "Sportback"-variant uit. De onderste helft daarvan heeft de gespierde lijnen van een Sports Utility Vehcile, terwijl de bovenkant de elegante uitstraling van een coupé heeft. En Audi heeft nog een gewilde combinatie in huis: de aandrijving van de "TFSI e" komt voor de ene helft van een benzine- en de andere helft van een elektromotor. Tijd voor een complete test.
Lees verder

Aygo X volgt Toyota Aygo op
Toyota bevestigt de geheel nieuwe Aygo X, de naam van zijn aankomende crossover in het A-segment van de markt. Het nieuwe model, waarbij de X wordt uitgesproken als cross, is Toyotas nieuwste toevoeging aan zijn groeiende aanbod aan crossovers. De letter X zet ook de signatuur van het modelvoort dat in 2014 werd geintroduceerd met de tweede generatie Aygo.
Lees verder

Autotest: Cupra Born
Cupra is een Spaanse fabrikant van sportieve auto's. Dit nieuwe merk onderscheidt zich door de nadruk te leggen op elektrische aandrijving. Echter, bij auto's met een verbrandingsmotor kan eenvoudig winst worden geboekt met een lagere bouw, sterkere motor of geavanceerdere techniek. Elektrische auto's daarentegen hebben standaard een laag zwaartepunt, sterkere motoren en geavanceerde techniek. Weet de eerste volledig elektrische auto van Cupra desondanks meerwaarde te bieden?
Lees verder

Toyota viert 50 jaar Europese productie
50 jaar geleden begon Toyota zijn Europese verhaal met een bescheiden productiefaciliteit in Portugal. In 1971 opende Toyota hier - om precies te zijn in de Portugese plaats Ovar, ongeveer 45 kilometer onder de havenstad Porto - samen met de Portugese holding Salvador Caetano zijn eerste Europese fabriek die tegenwoordig bekendstaat als de Ovar-fabriek. Een halve eeuw later, heeft Toyota meer dan tien miljard euro gepnvesteerd in zijn Europese productievestigingen en is het door heel Europa sterk vertegenwoordigd.
Lees verder

Hyundai introduceert KONA Electric 2022
Hyundai introduceert de vernieuwde KONA Electric. Deze 100% elektrische compacte SUV bouwt verder op zijn voorganger en valt vooral op door zijn vernieuwde design en aanpassingen op het gebied van comfort en gebruiksgemak. De vernieuwde Hyundai KONA Electric is per direct te bestellen.
Lees verder