vrijdag 22 oktober 2021

'Complete Europese auto-industrie kan stilvallen door tekorten'

AUTOWEEK
'Complete Europese auto-industrie kan stilvallen door tekorten'
Het is crises sparen de afgelopen tijd, ook in de auto-industrie. Naast het chiptekort dreigt er nu een tekort aan een materiaal waar de auto-industrie al helemaal niet zonder kan: magnesium. Experts houden rekening met een behoorlijk doemscenario.
Lees verder

GMC Sierra ingrijpend vernieuwd
Een van de belangrijkste modellen van General Motors is vernieuwd. We hebben het over de GMC Sierra, het zustermodel van de mateloos populaire Chevrolet Silverado die naast een herzien uiterlijk ook nog eens een compleet nieuw binnenste krijgt.
Lees verder

Mercedes-AMG SL klaar voor debuut
Mercedes-Benz maakt autoland al maanden lekker met teassers van een compleet nieuwe SL en nu is eindelijk bekend wanneer die nieuwe SL al zijn geheimen prijsgeeft.
Lees verder

'Rekeningrijden moet mee in regeerakkoord'
De laatste keer dat het woord 'rekeningrijden' in een kop op AutoWeek.nl stond, is alweer bijna een jaar geleden. Weinig verrassend: het thema staat opnieuw op de agenda.
Lees verder

Hybride voor het eerst voorbij aan diesel in Europa
De Europese autoverkoop kreeg de afgelopen maanden een behoorlijke tik. Toch zijn er ook stijgers te bespeuren, zowel in relatieve als absolute aantallen. Zo nam het marktaandeel van elektrische auto's wederom toe en is de hybride voor het eerst de diesel voorbij.
Lees verder