zaterdag 2 oktober 2021

Daimler wordt officieel Mercedes-Benz Group

AUTOWEEK
Daimler wordt officieel Mercedes-Benz Group
Aandeelhouders hebben de afsplitsing van Daimler Truck van Daimler goedgekeurd. Daarmee komt er ook een nieuwe naam voor Daimler. Het concern wordt vanaf volgend jaar Mercedes-Benz Group genoemd.
Lees verder

Audi Q4 e-tron vs. Mercedes-Benz EQA - Vergelijkende test
Bij Badge Engineering wordt een bestaande auto voorzien van een ander logo om zo een nieuw model te creëren. Mercedes doet dat door een GLA te voorzien van een EQA typeplaatje en Audi transformeert de Skoda Enyaq tot Q4 e-tron. Welke badge werkt het beste?
Lees verder

Specificaties Lexus NX ook voor andere modellen
Klein nieuws van Toyota en Lexus: de specificaties die Lexus opgeeft voor de nieuwe NX, zullen in de toekomst ook voor de modellen met dezelfde technische basis gaan gelden.
Lees verder

Kia Ceed - Achteruitkijkspiegel
Roy en Frank nemen in de gefacelifte Kia Ceed de week door. Een nieuw automerk uit Vietnam, hoe serieus moeten we dat nemen? Misschien moeten ze in Engeland beginnen, want Vinfast maakt EV's en in Engeland leidt het brandstoftekort tot toenemend enthousiasme voor elektrisch rijden. Hoe dom was dat, die brexit?
Lees verder

Cupra Born One – Back to Basics
Net als tweelingbroertje Volkswagen ID3 is de Cupra Born er in eerste instantie is een beperkt aantal introductie-uitvoeringen. Toch blijkt de Cupra de betere deal.
Lees verder