zondag 3 oktober 2021

De 7 hoogtepunten van 30 jaar Opel Astra

AUTOWEEK
De 7 hoogtepunten van 30 jaar Opel Astra
Opel-liefhebbers zullen opgelucht zijn bij het zien van de beelden van de nieuwe Astra. Dat is bepaald geen nieuwe Peugeot 308 in een ander jasje, maar een echt moderne Opel.
Lees verder

Hoe diesel uit de showroom verdwijnt - Deel 2
Hoewel het overheidsbeleid vol inzet op elektrificatie van het Nederlandse wagenpark zijn er meer gedegen keuzes mogelijk voor de milieubewuste automobilist. Het lijkt misschien vloeken in de kerk om in dit verband de diesel nog te noemen, maar hoe terecht is dat taboe nu werkelijk?
Lees verder

Auto's met de motor achterin en voorwielaandrijving - De Vluchtstrook
Auto's met de motor voorin hebben voorwiel-, achterwiel- of vierwielaandrijving. Ligt de motor achterin, dan zijn alleen de laatste twee aandrijfvormen van toepassing. Toch? Niet helemaal, want er zijn ook pogingen ondernomen om auto's op de markt te brengen met de motor achterin en, jawel, voorwielaandrijving. In deze editie van De Vluchtstrook schenken we aandacht aan dat tamelijk bizarre concept.
Lees verder

Volkswagen ID Aero - Blik to the Future
Volkswagens elektrische ID-modellenreeks begon met een hatchback en zet zich voort met SUV's. Daarbij blijft het echter niet, want er zit ook nog een Passat-achtige auto in het vat. De vermoedelijke naam 'ID Aero' geeft al aan dat het hier om iets bijzonders gaat.
Lees verder

Eerste rijtest Peugeot 308: zo rijdt de basisversie
De uit 2013 stammende 308 staat er in de Peugeot-showroom maar een beetje verloren bij tussen de 208, 508 en een serie verse SUV's. De geheel nieuwe derde generatie oogt veel scherper en is zelfverzekerd genoeg om in basistrim op deze pagina te verschijnen. Dat begint goed.
Lees verder