vrijdag 22 oktober 2021

Geely's Tesla-rivaal Zeekr 001: ook naar Europa

AUTOWEEK
Geely's Tesla-rivaal Zeekr 001: ook naar Europa
Geely's submerk Zeekr heeft de eerste exemplaren van de op papier interessante 001 gebouwd. We hebben nu meer informatie over de Zeekr 001, een veelbelovende EV die op termijn ook naar Europa komt.
Lees verder

Toyota en Tesla waardevolste automerken ter wereld
Toyota mag zich het meest waardevolle automerk ter wereld noemen. Althans, als we de resultaten van marktonderzoeker Interbrand mogen geloven. Tesla gaat namelijk met dezelfde titel aan de haal in een vergelijkbare ranglijst.
Lees verder

Renault verwacht productietekort van half miljoen auto's
Het staat er niet al te best voor bij Renault. Door tekorten aan onderdelen verwacht de autofabrikant een dit jaar half miljoen minder auto's te produceren dan eerder het doel was. Dat productietekort is groter dan waar de Fransen eerder rekening mee hielden.
Lees verder

Wrangler-lookalike als stoere Hulk
In Europa zijn het vooral Duitse bedrijven die in tuningsland de dienst uitmaken. Hoewel we op AutoWeek.nl zo nu en dan ook Japanse tuners op het podium tillen, zorgt het Indiase DC2 voor een stevige frisse wind. Dit is de DC2 Mahindra Thar Hulk.
Lees verder

Chevrolet Kalos/Aveo - Facelift Friday
Met ingang van 2005 werd de merknaam Daewoo in Europa vervangen door Chevrolet. De Daewoo Kalos werd daarmee de Chevrolet Kalos, maar in 2008 verloor het model ook het tweede deel van z'n naam. Toen werd de auto de Chevrolet Aveo, inclusief een nieuwe neus.
Lees verder