Doorgaan naar hoofdcontent

Handbak heeft langste tijd gehad, is dat erg?

AUTOWEEK
Handbak heeft langste tijd gehad, is dat erg?
Een handbak of een automaat? Deze vraag houdt hele generaties autoliefhebbers bezig. De auto-industrie richt zijn pijlen echter op de automaat. Heeft de aloude handbak zijn langste tijd gehad?
Lees verder

Skoda Octavia Combi RS DSG - Op de Rollenbank
In principe lijken 220 pk en 350 Nm ruim voldoende om met je jonge gezin naar de supermarkt, het kinderdagverblijf of een pretpark te rijden. Toch snelde Andy Huyzer meteen na aankoop van zijn Octavia RS naar de chiptuner voor een kleine upgrade.
Lees verder

Dacia springt in gat A-segment - Interview
Onder leiding van nieuwbakken CEO Denis le Vot blijven Dacia's niet altijd spotgoedkoop, maar komen ze dicht bij de kern van autorijden. Wat dat precies betekent, legde hij ons uit op de IAA.
Lees verder

Da Vinci's auto uit de 15e eeuw - De Vluchtstrook
De auto zoals wij die nu kennen een idee uit de 19e eeuw? Mis! In 1478 schetste kunstenaar annex uitvinder Leonardo Da Vinci al een zelfrijdend voertuig. Die 'auto' beschikte over een bijzonder mechaniek, maar kwam pas veel later echt tot leven.
Lees verder

Hyundai Ioniq 6 - Blik to the Future
Voorspellingen dien je altijd met een korrel zout te nemen. De Hyundai Prophecy Concept van vorig jaar diende als vingeroefening voor een tweede dedicated EV die Hyundai aan zijn Ioniq-lijn toevoegt. Die Ioniq 6 blijkt weliswaar minder excessief te worden, maar niet minder interessant.
Lees verder