Doorgaan naar hoofdcontent

Max sluit de eerste vrije training in Turkije af op P2

VERSTAPPEN
Max sluit de eerste vrije training in Turkije af op P2
Max Verstappen heeft de eerste vrije training in aanloop naar de Grand Prix van Turkije als tweede afgesloten. Op het 5.338 meter lange Intercity Istanbul Park reed Lewis Hamilton de snelste tijd. Charles Leclerc reed zijn Ferrari naar P3. De Mercedes van Valtteri Bottas en de Ferrari van Carlos Sainz completeerden de top vijf. Max' teamgenoot bij Red Bull Racing Honda, Sergio Perez, reed de tiende tijd.
Lees verder

Max op P5 na de vrijdag in Turkije:'Vandaag was niet de beste dag'
Max Verstappen heeft tijdens de tweede vrije training, in aanloop naar de Grand Prix van Turkije, de vijfde tijd gereden. Op het Intercity Istanbul Park reed Lewis Hamilton in zijn Mercedes de snelste tijd voor Charles Leclerc die in zijn Ferrari P2 opeiste. Valtteri Bottas reed zijn Mercedes naar de derde tijd. Beide Red Bulls completeerden de top vijf met Max' teamgenoot bij Red Bull Racing Honda, Sergio Perez, op P4. "We hebben een paar andere dingen geprobeerd ten opzichte van...
Lees verder

Max na de vrijdag in Istanboel: 'Nu is het weer leuk om te rijden'
Na afloop van de eerste twee vrije trainingen op de vrijdag voor de Grand Prix van Turkije, sprak Max Verstappen met Olav Mol voor het programma Formule 1 Café, dat gedurende het Formule 1-seizoen elke vrijdagavond om 22.30 uur te zien is op Ziggo Sport kanaal 14 en Ziggo Sport Select. Op de vraag van Olav of hij nog wat leuks heeft gedaan van de week antwoordt Max: "Ja, ik ben veel thuis geweest afgelopen week, dus dat was prima." Is er meer grip. "Ja, absoluut, nu...
Lees verder

Verstappen tweede in afsluitende vrije training op nat Istanbul Park
Max Verstappen heeft de derde vrije training voor de Grand Prix van Turkije afgesloten op de tweede plek. De Nederlander reed elf ronden op een nat Instanbul Park en kwam op de intermediates tot een snelste tijd van 1:30.611. Pierre Gasly was namens AlphaTauri het snelst met een 1:30.447. Sergio Pérez completeerde de top drie.
Lees verder

Max Verstappen kwalificeert zich als derde voor GP Turkijke: 'Maximaal haalbare'
Max Verstappen heeft zich als derde gekwalificeerd voor de Grand Prix van Turkije. De Nederlander kwam tijdens Q3 tot een 1:23.196, maar zag beide Mercedessen de eerste startrij in handen nemen. Omdat Lewis Hamilton – ondanks dat hij met een 1:22.868 het snelst was – vanwege een motorwissel nog een gridstraf van tien plekken te wachten staat, schuift Verstappen op naar de tweede plek. Valtteri Bottas zal de wedstrijd in Istanboel op zijn beurt vanaf de eerste plaats aanvangen.
Lees verder

Christian Horner na kwalificatie GP Turkije: 'Goed hersteld'
Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, laat na de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije weten: "We hebben ons na gisteren goed hersteld en enkele probleempjes opgelost die we nog moesten aanpakken. Door het fantastische werk van het gehele team, zowel hier op het circuit als op de fabriek in Milton Keynes, hebben we vooruitgang kunnen boeken. Hopelijk biedt dat ons ook perspectief voor de race morgen."
Lees verder

Max Verstappen tweede in Grand Prix van Turkije: 'Ik ben erg tevreden'
Max Verstappen is tweede geworden in de Grand Prix van Turkije. Op het natte circuit nabij Istanboel zat de Nederlander vrijwel de gehele race achter Valtteri Bottas. Verstappen kon echter geen aanval wagen op Bottas, waarmee de Fin onbedreigd naar zijn eerste overwinning van het jaar reed. Met zijn tweede plaats nam Max weer de leiding over in het kampioenschap, aangezien titelrivaal Lewis Hamilton slechts als vijfde eindigde. Sergio Perez completeerde het podium.
Lees verder

Horner na dubbel podium in Turkije: 'Een geweldig resultaat'
Het team van Red Bull Racing scoorde met een tweede plek voor Max Verstappen en een derde plaats voor Sergio Perez een dubbel podium onder listige omstandigheden in de Grand Prix van Turkije.
Lees verder