maandag 11 oktober 2021

Mercedes-Benz' Hyperscreen uit de jaren 90- De Vluchtstrook

AUTOWEEK
Mercedes-Benz' Hyperscreen uit de jaren 90- De Vluchtstrook
Lang niet alle automobiele nieuwigheden die autofabrikanten tegenwoordig in hun auto's stoppen zijn daadwerkelijk nieuwe concepten. Elektrische auto's zijn al meer dan 100 jaar oud, auto's met een brandstofcel aan boord waren er decennia geleden en ook met navigatiesystemen werd tientallen jaren geleden al geëxperimenteerd. Mercedes-Benz schermt anno 2021 met schermen in de elektrische EQS, maar 25 jaar geleden dacht het merk overduidelijk al na over dashboardbrede displays. We gaan terug naar ...
Lees verder

Eerste rijtest Bentley Continental GT Speed
De Bentley Continental GT is al niet heel alledaags, de GT Speed is dat nog minder. Hoewel de prestaties daarvan op papier niet eens zo heel veel spectaculairder zijn dan die van de 'gewone' W12, is de grote attractie bij deze machine vooral de manier waarop je kunt jagen van bocht naar bocht. Het seizoen is geopend!
Lees verder

Een tijdreis door de autohistorie met Maarten van Rossum - Voor de oorlog
Maarten van Rossem weet niet alleen veel over geschiedenis, maar ook over auto's. Een ideale combinatie om samen met hem eens door de showroom van E&R Classics in Waalwijk te neuzen. In deze zevendelige serie neemt Michiel Willebrands je mee langs een kleine eeuw autohistorie, waarbij Maarten van Rossem de auto's op zijn eigen, unieke wijze van commentaar voorziet.
Lees verder

De V6 van Peugeot, Renault en Volvo ging langer mee dan gedacht
Wanneer Peugeot en Renault samen met Volvo een V8 ontwikkelen breekt er een olicrisis uit. In allerijl wordt de motor ingekort tot een V6, met een verkeerde blokhoek. Desalniettemin weet deze gemankeerde zescilinder het op een haar na een kwart eeuw vol te houden.
Lees verder

Dit kost de nieuwe Opel Astra
Nog voordat Opel er zelf ruchtbaarheid aan geeft, kan AutoWeek de prijzen van de nieuwe Opel Astra vrijgeven. De nieuwe Opel Astra heeft een vanafprijs van €26.699. De nieuwe Astra is niet alleen met benzine- en dieselmotoren te bestellen, maar staat ook met een plug-in hybride aandrijflijn op de prijslijst.
Lees verder