vrijdag 29 oktober 2021

'Mercedes wil LFP-batterijen voor instap-EV's'

AUTOWEEK
'Mercedes wil LFP-batterijen voor instap-EV's'
Mercedes-Benz zou van plan zijn om zogenaamde LFP-batterijen te gaan gebruiken voor de meest betaalbare elektrische modellen. Deze accusoort zou vanaf 2024 worden toegepast in auto's als de EQA en EQB.
Lees verder

'Meeste Duitsers voorstander van maximumsnelheid'
De dagen van ongelimiteerd had rijden op stukken snelweg in Duitsland zijn nog niet geteld, maar inmiddels zou een meerderheid van de Duitsers wel voorstander zijn van een maximumsnelheid op de Autobahn. De beoogde nieuwe regeringscoalitie wil dit echter niet.
Lees verder

Renault 4 - Facelift Friday
De Renault 4 viert dit jaar z'n zestigste verjaardag. Daar hoort natuurlijk een cadeau bij en wij kunnen niets mooiers bedenken dan een optreden in 'Facelift Friday'.
Lees verder

Porsche 911 GT2 RS snelste straatauto op Circuit Zandvoort
Porsche heeft weer eens een nieuw ronderecord voor straatlegale auto's weten te bemachtigen. Deze keer niet op de Nürburgring-Nordschleife, maar op 'ons eigen' Circuit Zandvoort.
Lees verder

'Dieselauto's waren niet alleen maar hosanna' - AutoWeek podcast
Deze week in de podcast blikken Roy en Stéphan terug op fijne dieselauto's, nadat Stéphan zich realiseerde dat niet alle dieselauto's even fijn waren na het rijden van een nieuwe driecilinder dieselmotor. Ook bespreken ze de Porsche GT4 RS die net uit is, waarbij Stéphan nog weet hoe sterk de wielophanging was van de eerste Cayman GT4...  Verder komen de Clio Williams en de Peugeot 407 langs, luisteren kan hieronder!
Lees verder