zondag 10 oktober 2021

Volvo start productie C40 Recharge

AUTOZINE
Volvo start productie C40 Recharge
De productie van de nieuwe Volvo C40 Recharge is van start gegaan in de fabriek in het Belgische Gent. De C40 Recharge is het tweede volledig elektrische model van Volvo Cars en de nieuwste van een reeks elektrische modellen die de komende jaren op de markt komt. De fabriek in Gent is een van de grootste van Volvo Cars en speelt een belangrijke rol in de transitie naar volledige elektrificatie. Volvo hanteert een van de meest ambitieuze elektrificatiestrategie?n in de auto-industrie en wil in 2030 alleen nog volledig elektrische autos verkopen. Ook wil het in 2040 een klimaatneutraal bedrijf zijn.
Lees verder

Opel Rekord bestaat 50 jaar
De Opel Rekord D viert in januari 2022 zijn 50e verjaardag. Bij zijn introductie stond hij voor een zware taak, want zijn succesvolle voorganger was meer dan 1,2 miljoen keer verkocht. Ddat was destijds een achtste van alle autos die Opel in zeventig jaar tijd had geproduceerd. Het was, zoals het persbericht van Opel destijds meldde, het bewijs dat de markt niet zonder een auto als de Rekord kon. De belangrijke rol van de Rekord C moest de Rekord D, zijn opvolger, dus overnemen.
Lees verder

Kia EV6 gearriveerd in Nederland
Nederland is een elektrische auto rijker. Vanaf dit weekend staan de eerste exemplaren bij de Kia-dealer. Het grote bereik, de 800V laadcapaciteit, de technologie en zijn interieurruimte kenmerken deze elektrische crossover-SUV. Het is de eerste Kia die is gebaseerd op het E-GMP platform dat speciaal is ontwikkeld voor elektrische autos.
Lees verder

Mercedes-Benz introduceert Manufaktur
Met het nieuwe label MANUFAKTUR speelt Mercedes-Benz in op de groeiende wens van klanten naar meer individualiteit en wordt het bestaande productaanbod aangevuld met extra exclusiviteit en luxe: geselecteerde materialen die hoofdzakelijk met de hand worden verwerkt, exclusieve lakken en hoogwaardige sierdelen in het interieur bieden een breed scala aan opties voor een individuele uitstraling. Een vergelijkbaar programma is al enkele jaren beschikbaar voor de G-Klasse: G manufaktur voorziet in een eigen selectie van materialen en kleuren die speciaal zijn afgestemd op dit model.
Lees verder

Recyclingbijdrage daalt in 2022
De recyclingbijdrage voor personenautos en lichte bedrijfswagens per 1 januari 2022 bedraagt 25 euro. Dat maken RAI Vereniging en ARN bekend. De huidige recyclingbijdrage bedraagt 30 euro. De daling van 5 euro is mogelijk dankzij de invoering van de algemeen verbindend verklaring (avv). Sinds 1 mei van dit jaar geldt de recyclingbijdrage voor alle personen- en lichte bedrijfswagens die een Nederlands kenteken krijgen. De recyclingbijdrage geldt daarmee ook voor de jaarlijks meer dan 200.000 uit het buitenland ge?mporteerde auto's en lichte bedrijfswagens, waardoor de bijdrage per voertuig omlaag kan.
Lees verder